Авторката твърди, че за да живеем щастливо, трябва да живеем

...
Авторката твърди, че за да живеем щастливо, трябва да живеем
Коментари Харесай

Десислава Христова: За едни животът е мисъл, за други усещане


Авторката твърди, че с цел да живеем щастливо, би трябвало да живеем със сърцето си, не с разсъдъка.

-Усещане защо желаете да има читателят, когато чете книгата ви?

- Усещане за себе си.

- Какво тъкмо желаете да кажете?

- Хората непрекъснато носят маски. Къде с цел да градят имидж, къде с цел да се предпазят, къде с цел да бъдат възприети по метод, по който те самите желаят да изглеждат… От непрестанното носене на маски, доста хора са изгубили себе си. Не знаят кои са в действителност. Някои от тях не осъзнават, че са се изгубили, други пък се търсят, само че не знаят по какъв начин да се намерят.

Ако човек се разрови във вътрешността в себе си, без боязън какво ще открие, и изкара от там напомпаното си его, манията за надзор, пострадванията, страховете и комплексите си, ще се увери, че нищо няма да загуби. Защото няма по-страшно нещо от това да загубиш себе си.

- В анотацията казвате, че тази книга не е за всеки. Тя е за тези, които са подготвени да " чуят " написаното.

- Всеки ще прочете разговорите, само че не всеки ще ги " чуе " и разбере.

- Стилът ви на писане е всекидневен. Той е най-разбираемият жанр и е елементарно схватлив. Може би всеки ще разбере написаното?

- Въпреки разговорния жанр, не всеки ще разбере посланията и не всеки ще признае пред себе си, че се е припознал някъде.

-Какво обръщение отправяте посредством " Усещане "?

- В „ Усещане “ има доста послания, само че посланието, което аз насочвам е: Да бъдем почтени със себе си.

- В книгата засягате тематиката за това по какъв начин е по-правилно да живеем… Според вас по какъв начин – съгласно разсъдъка или съгласно сърцето?

- Няма вярно. Всеки самичък избира по какъв начин да живее живота си. За едни животът е мисъл, за други – чувство.

- През март 2020-та издадохте " С непознатите мъже ", а през март 2021-ва " Усещане ". По една книга на година... За какъв брой време написахте новата си книга?

- За два месеца. Нямах проект за книга, просто всеки ден ми „ идваха “ нови разкази. Понякога по два-три на денонощие. И по този начин станаха книга.

- Тази книга е напълно друга от предната ви.

- И " Усещане " и " С непознатите мъже " са написани в 1-во лице ед.ч. Казвала съм, че по този начин ми е по-лесно да пиша и 1-вото лице не значи, че всички истории са персонални. Стилът, в който е написана " Усещане " е същият като в предната книга – всекидневен. Езикът – диалект. Тук още веднъж описвам истории, които животът е написал. Отново няма нищо измислено, нищо доукрасено. Но да, " Усещане " е доста друга от " С непознатите мъже ". Посланията са разнообразни.

- Корицата още веднъж е черно и бяло. Търсен резултат ли е? С цел да ви стане като запазена марка?

- Не. Черното в корицата на " С непознатите мъже " е знак на това, че любовницата е дамата в сянка. Бялата корица избрахме, с цел да покажем, че не постоянно „ другата “ е толкоз черна, колкото я изкарват. Всеки има и черно, и бяло в себе си.
Черно-бялата корица на " Усещане " пристигна от обединените хрумвания – моята и на дизайнерката. Когато ѝ оповестих, че би трябвало да измислим корица за новата ми книга, в един глас казахме: аз – бяло, тя – черно. Дизайнерката посочи: чувството е най-силно в тъмното. Аз опонирах: чувството е в светлото. И по този начин взехме решение: черното да е задна корица, а бялото – начело. От мрака към светлината. Както споделя една другарка – астроложка: истината е във светлината.

- Да чакаме ли нова книга през 2022 година?

- Нито една от книгите ми не е била планувана. И в този момент нямам проект за нова книга. Ако " пристигна ", пристигна.

Откъси от книгите може да прочетете на, както и на страницата във фейсбук –.






Източник: blife.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР