По традиция великденските яйца се боядисват на Велики четвъртък или

...
По традиция великденските яйца се боядисват на Велики четвъртък или
Коментари Харесай

Трикове за опазване на яйцата здрави при варене

По традиция великденските яйца се боядисват на Велики четвъртък или на Велика събота. Ако сте оставили тази работа за през днешния ден, може този материал да ви помогне.

Смята се, че първото яйце би трябвало да е алено. С него се прави кръстен знак върху челата на децата, а след това и на всички останали от фамилията. Това яйце се оставя настрани от другите и се подменя с миналогодишното, което до момента е стояло в къщата, с цел да носи здраве, наслада и благополучие на нейните жители. Едно от най-големите провокации за доста от домакините обаче е опазването на яйцата здрави. Често „ губим “ няколко от плануваните още при варенето. Ето за какво опитните домакини са разкрили няколко трика за варене на яйцата, които да ги предпазят от пръсване. 1. Подготовка

Първо изберете деликатно яйцата, които ще варите. Не използвайте напълно пресни яйца, хубаво е да са на сред 3 и 10 дни. Измийте старателно яйцата, преди да ги поставите в тенджерата.

2. Стайна температура

Не вадете яйцата от хладилника тъкмо преди да ги сварите. Ако го извършите, обезпечено ще се счупят. Те би трябвало да бъдат със стайна температурата и чак тогава можете да преминете към варенето им. Разликата в температурата безусловно ще аргументи напукване. 3. Подходящ съд

Изберете съд, който може да ги побере изцяло, без да се мърдат вътре. Подредете ги компактно, тъй че да не се притискат. Добре е съдът да е с дебело дъно, което разпределя температурата отмерено.

4. Допълнителна отбрана

Важно е да се сложи тензух, памучна забрадка или даже вестник на дъното на тенджерата. Всеки удар непосредствено в дъното на съда ще аргументи цепнатина. Ако имате по-голям брой яйца сложете втора забрадка върху първия ред и подредете втория ред.

5. Техника на варене

Водата би трябвало да покрива яйцата с два до четири сантиметра. Сложете тенджерата на котлона, само че не на най-силната степен. Трябва нагряването на водата и на сърцевината на яйцето да става по едно и също време. Когато заврат, намалете още малко котлона, тъй че яйцата да стоят умерено, а не да се лашкат под напора на балончетата, показва " Дарик ". Когато водата заври, засечете времето. Правилото за добре сварени яйца е осем минути. След това преместете тенджерата от котлона. Яйцата се вадят с лъжица от тенджерата и се слагат настрани. Не забравяте да прочетете инструкциите от боята, тъй като някои изискват яйцата да са топли, а други – да са студени. Успех!
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР