Американският долар се обезцени спрямо повечето основни валути в петък,

...
Американският долар се обезцени спрямо повечето основни валути в петък,
Коментари Харесай

Доларът неочаквано се понижи в петък, въпреки повишената доходност на американските облигации

Американският $ се обезцени по отношение на множеството съществени валути в петък, откакто ден преди този момент беше на облага, подсилен от повишената рентабилност на американските държавни облигации, която обичайно поддържа $: колкото по-високи са лихвите на дълговите бумаги, толкоз по-привлекателна е американската валута за купувачите.

Нарастването на доходността на американските държавни облигации е сигнал, че вложителите залагат на бързо възобновяване на американската стопанска система и на нараснала инфлация в страната с помощта на всеобщо имунизиране и новия финансов пакет за стимулиране на жителите и бизнеса т 1.9 милиарда $.

Доходността на 10-годишните американски облигации при започване на азиатската търговия се задържа на равнището при затваряне на търговията в четвъртък в Съединени американски щати от 1.754%, само че по-късно стартира гладко да спада, с цел да се успокои на равнище от 1.706%.*

„ Повишаването на лихвените проценти на американските държавни облигации допуска, че търговците са обезпокоени от опцията за по-висока инфлация в дълготраен проект “, сподели за „ Ройтерс “ Майкъл Маккарти, анализатор в CMC Markets. "Инвеститорите с по-дълга памет могат да си спомнят, че инфлационният дух е доста мъчно да бъде арестуван, когато е излязъл от бутилката ", добави анализаторът.

Фактът обаче е, че ръководителят на Федерални запас на Съединени американски щати (Фед) Джеръм Пауъл не се тормози от растежа на доходността на американските държавни облигации, което отваря вратите за в допълнение повишаване на $, написа „ Ройтерс “.

След като в петък завърши месечната среща, Банката на Япония (BoJ) разгласи, че поддържа краткосрочния лихвен % по депозитите на комерсиалните банки в Централната банка на минус 0.1% годишно, а лихвите на 10-годишните държавни облигации на Япония - към нула.

В същото време централната банка усили допустимия диапазон на съмнения в доходността на 10-годишните държавни скъпи бумаги - от минус 0.25% до плюс 0.25% (преди това беше от минус 0.2% до плюс 0.2%).

Това решение не изненада пазара и японската йена продължи да се намалява с 0.17% до 108.700 йени, откакто затвори на равнище от 108.890 йени за един $ в четвъртък.

„ Няма причина долар-йена да реагира на последните резултати от съвещанието на BOJ, тъй като това е съвсем в сходство с написаното преди този момент от медиите “, сподели за „ Ройтерс “ Масафуми Ямамото, основен валутен анализатор в Mizuho Securities в Токио. Според него, за двойката долар-йена смяната на доходността на американските държавни облигации е доста по-голям мотор от смяната на доходността на японските държавни облигации.

Индексът ICE, който наблюдава динамичността на $ по отношение на шестте съществени валути (евро, швейцарски франк, йена, канадски $, английска лира и шведска крона), откакто започва азиатската търговия с нищожен растеж, загуби 0.02%*.

Еврото също отслабна с 0.15% до 1.1925 $, продължавайки загубата си с 0.5% от четвъртък.

Докато ваксинаирането против COVID-19 с препарата на AstraZeneca са подготвени за рестартират в Германия, Франция и други европейски страни, вероятностите за стопански напредък в района са слаби, защото Париж влезе в едномесечен локдаун.

Британският паунд потъна с 0.11% до 1.3937 щатски $, откакто отслабна с 0.3% ден по-рано, защото Банката на Англия предизвести в четвъртък, че вероятностите за възобновяване на Англия остават неразбираеми, с което разочарова доста вложители, които чакаха по-оптимистична прогноза.

На пазара на криптовалути биткойнът спадна до 57 800 $, след в края на търговията в четвъртък за малко още веднъж надвиши 60 000 $. В събота най-популярната криптирана валута се увеличи до нов връх от 61 781.83 $, откакто преди този момент два пъти доближаваше нови върхове от началото на годината.

„ Търгоивята в биткойна е импулсивна, което не изключва да се стигне доста по-далеч “, сподели Едуард Моя, старши пазарен анализатор в офиса в Ню Йорк на онлайн валутния брокер OANDA, представен от „ Ройтерс “. Попитан дали това не е балон, Моя отговори: „ Да. Но елементарно може да доближи 100 000 $, преди да се срине. "

*Валутните курсове са настоящи към 10.30 часа българско време, източник „ Ройтерс “.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР