Ядрен реактор в японската префектура Ибараки, спрян след катастрофата във

...
Ядрен реактор в японската префектура Ибараки, спрян след катастрофата във
Коментари Харесай

Липса на планове за евакуация осуети пускането на японски реактор в префектура Ибараки

Ядрен реактор в японската префектура Ибараки, спрян след злополуката във Фукушима преди 10 години, към този момент няма да бъде пускан в употреба. Това гласи оповестено през вчерашния ден правосъдно решение с аргумента, че в региона няма проекти за евакуация, съобщи ДПА. Въпреки че в радиус от 30 км към атомната електроцентрала "Токай 2 " живеят към 940 хиляди души - максимален брой спрямо всеки различен реактор в Япония, - единствено малко общини са създали проекти за евакуация при злополучие. Това съставлява "конкретна опасност " за популацията, постанови съдът.

През 2018 година компанията "Джапан атомик пауър ", която е оператор на въпросния реактор, получи позволение да го задейства при съблюдаване на новите строги регулации след бедствието във Фукушима и макар обстоятелството, че реакторът е на повече от 40 години. Според съда в постройките на АЕЦ "Токай 2 " няма проблем с противоземетръсната сигурност, само че неналичието на евакуационни проекти основава риск.

Независимо от тежките последствия от злополуката във Фукушима японското държавно управление се стреми да възвърне добива на електричество от АЕЦ в страната. Мнозинството от популацията обаче се афишира за рандеман от други източници, което е довело до възраженията против реактивирането на централи като "Токай 2 ", означи ДПА.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР