Направление Интелигентна инфраструктура на Siemens ще превърне централата си в

...
Направление Интелигентна инфраструктура на Siemens ще превърне централата си в
Коментари Харесай

Siemens превръща централата на направление Интелигентна инфраструктура във въглеродно-неутрална до 2023 г.

Направление Интелигентна инфраструктура на Siemens ще трансформира централата си в Цуг, Швейцария, във въглеродно-неутрална до 2023 година За да реализира тази цел, през май 2021 година ще бъде обещано началото на изцяло възобновяване на кампуса, което ще продължи две години. Siemens ще влага към 63 милиона евро (70 млн. CHF) в ремонта, оповестяват от компанията.

В международен мащаб Siemens е решена да реализира цялостна климатична индиферентност на бизнес интервенциите си, потвърждавайки отговорността на фирмите за поощряване на декарбонизацията. Целта е всички индустриални мощности и здания на концерна по света да реализират чист нулев въглероден отпечатък до 2030 година Досега компанията към този момент е понижила с 54 % своите въглеродни излъчвания.

„ Устойчивостта е преди всичко в дневния ни ред – освен що се отнася до технологиите, които доставяме на клиентите, само че също по този начин и при личните ни интервенции. Опитът ни демонстрира, че с нашите решения могат да се реализиран обилни икономии на сила, достигащи до 30 % в множеството здания, съобщи Матиас Ребелиус, член на Управителния съвет на Siemens AG и основен изпълнителен шеф на Интелигентна инфраструктура. - Компаниите играят значима роля в битката против изменението на климата и ние имаме намерение да дадем образец. “

Кампусът в Цуг е най-голямата локация на Siemens в Швейцария. Централата е пример за интелигентни здания, които съчетават новаторски сградни технологии и възобновима сила за реализиране на енергийна успеваемост и декарбонизация. Кампусът е и референтен план за цифровизация на здания и насочен към бъдещето метод на работа.

Основната офис постройка и фабриката, които отвориха порти през 2019 година, към този момент икономисаха 600 тона CO2 през първата експлоатационна година в съпоставяне със междинното ползване през предходните години. Това подхожда на понижение от 60 %.

Със своето екологично портфолио Siemens поддържа клиентите си от целия свят да понижат въглеродния си отпечатък и да допринесат за битката с изменението на климата. Решенията от портфолиото, в това число системи, артикули и услуги, конфигурирани през финансовата 2020 година, помогнаха на клиентите да понижат въглеродните си излъчвания със 7 млн. метрични тона.

В Швейцария Siemens е най-големият промишлен шеф и обезпечава прехранване на към 5300 души. С цел по-нататъшна поддръжка на декарбонизацията всички местоположения на компанията ще бъдат оборудвани с инфраструктура на Siemens за зареждане за електрически транспортни средства. Съществуващата инфраструктура в Цуг скоро ще бъде допълнена с към 40 нови зарядни станции. Служителите ще могат да зареждат колите си гратис във всички местоположения на Siemens в Швейцария. В международен мащаб компанията се ангажира да трансформира целия си автопарк в напълно електрически до 2030 г.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР