Движението по втората тръбата за София на тунел „Витиня“ ще

...
Движението по втората тръбата за София на тунел „Витиня“ ще
Коментари Харесай

Пускат движението по втората тръба на тунел „Витиня“

Движението по втората тръбата за София на тунел „ Витиня “ ще бъде пуснато през днешния ден. Съоръжението е с нова обшивка, хидроизолация, отводнителна и дренажна система, асфалтова настилка, система за видеонаблюдение, пожароизвестяване, вентилация, светофарна уредба, осветяване и система за светлинно водене, с които се обезпечават по-висока сигурност на пътуването. Това заяви министър председателят Бойко Борисов в своя фейсбук профил.

Тунелът е дълъг над 1 км, като той е в употреба от 1984 година Бяха зародили доста съществени проблеми по структурата, което наложи затварянето му за ремонт. За увеличаване на тунела и попълване на кухините сред първичната обшивка и скалния масив е инжектиран специфичен бетонов разтвор през направени за задачата 3000 отвора, прибавя министър председателят.

В тунела ще има и спешни връзки сред двете тръби - две пешеходни и една шосейна. При повреда връзките ще се употребяват за евакуация на хора и коли, както и за достъп на коли за спешна помощ, пожарни и други профилирани коли.

Припомняме, че ремонтните действия по тунела започнаха през 2018 година - незабавно след ремонта на дясната тръба на оборудването. Модернизацията на тунела се наложи след драматичен случай с рухване на осветително тяло върху автомобил, което взе жертва.

Ремонтните действия продължиха до момента като вложенията за тях са към 72 млн. лева

В най-скоро време се чака другата тръба на тунела да бъде затворена за възобновяване на оборудванията по нея и оглед на пътната настилка. Причината е, че въпреки и актуализирана тръбата в посока Варна се е амортизирала поради сериозния размер двупосочен трафик, който минаваше през нея в последните четири години.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР