Тенденцията за намаляване инвестициите във фосилни горива вече категорично са

...
Тенденцията за намаляване инвестициите във фосилни горива вече категорично са
Коментари Харесай

Доклад: Инвестициите във ВЕИ са далеч по-добри от вложенията в изкопаеми горива

Тенденцията за понижаване вложенията във фосилни горива към този момент изрично са на дневен ред. Това се вижда и от на Центъра за климатични финанси и вложения на Imperial College Business School, написан в партньорство с Международната организация за сила (IEA). Според данните, възобновимата сила регистрира доста по-висока обща възвръщаемост през последните 10 години.

В него се твърди, че годишната волатилност на зелените вложения е по-ниска спрямо изкопаемите портфейли в международната и в развитите стопански системи, само че по-висока от изкопаемите инвестиции при Китай и „ разрастващите се пазари и стопански системи “, оповестява Renew Economy.



Д-р Чарлз Донован, изпълнителен шеф на Центъра за климатични финанси и вложения в Imperial College Business School, съобщи: „ Нашите проучвания демонстрират, че в целия свят възобновимата сила превъзхожда изкопаемите горива. Това се случва към този момент повече от десетилетие, само че общите вложения към момента изостават. Националните регулатори, изключително в Съединените щати, би трябвало да се заемат с промените, нужни за равнене на изискванията за вложители в чиста сила.

Докладът открива, че възобновимата сила е устойчива на въздействието на COVID19, до момента в който промишлеността при изкопаемите горива има проблеми около коронакризата. „ При естествени и променливи пазарни условия портфолиото от възобновими енергийни източници демонстрира усъвършенствани изгоди от диверсификацията заради по-ниската им корелация с по-широкия пазар във връзка с изкопаемите горива “, откриват създателите.



„ Не виждаме задоволително световни вложения в нисковъглеродна сила. Дали това няма смисъл от финансова позиция? Отговорът е не. Очевидно ги превъзхожда ”, декларира Донован пред Bloomberg, където пресмятат, че актуалните темпове на вложения във възобновими енергийни източници към момента са незадоволителни, с цел да лимитират световното стопляне до по-малко рискови равнища до 2100 година

Обхватът на изследването беше стеснен от вариации в размера на извадката по райони, по-ниска пазарна капитализация и ликвидност за фирмите от възобновими източници и основни разлики сред портфейлите от възобновими източници и изкопаеми, което на процедура усложнява сравненията.

Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР