Цените на двата основни сорта петрол продължават да се понижават

...
Цените на двата основни сорта петрол продължават да се понижават
Коментари Харесай

Цените на петрола намаляват с над 5 процента

Цените на двата съществени сорта нефт не престават да се намаляват значително. Безпокойството на участниците на пазара във връзка с вероятностите за възобновяване на търсенето на петрола се ускорява вследствие на броя на новозаразените в ковид в Европа, опасността от въвеждането на нови ограничаващи ограничения и прекратяванията на потреблението на имунизациите на AstraZeneca.

Фючърсите за месец май за петрола вид Brent на лондонската борса ICE Futures понижава с 3,57 $ или с 5,25 % до 64,43 $ за барел. Brent започва с малко над 68 $ за барел все още на издание на информацията.

Априлските фючърси за петрола вид WTI на нюйоркската борса (NYMEX) спадат с 3,63 $ или с 5,62 % до 60,97 $ за барел. WTI започва от 64,6 $ за барел.

Както означават анализаторите, настроенията на пазара са се трансформирали. Оптимистичните упования отиват на назад във времето. В момента на пазара доминира краткосрочното търсене, а дълготрайното се реалокира за третото тримесечие на тази година.

В допълнение въздействие върху цените оказват и данните за равнището на горива в Съединени американски щати, като в частност запасите на нефт през предходната седмица съгласно данните са се нараснали с 2,4 млн. барела дневно. Засилването на щатския $ на фона на растежа на доходността на държавните облигации също оказва напън върху цените на нефта.

Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР