Ученици от гимназия "Свети Кирил и Методий" в Якоруда ще

...
Ученици от гимназия "Свети Кирил и Методий" в Якоруда ще
Коментари Харесай

Ученици от Якоруда участват във виртуална Европейска младежка среща на върха по въпросите на климата

Ученици от гимназия "Свети Кирил и Методий " в Якоруда ще вземат участие в Европейската младежка среща на върха за климата, която ще се организира онлайн на 18,19 и 20 март 2021 година Проявата се провежда от и ще следва модела на (COP).

След като беше анулирано заради експлоадирането на епидемията от COVID-19 през март 2020 година, водещата демонстрация на Комитета „ Твоята Европа, твоето мнение! “ (YEYS) ще се организира на 18 и 20 март 2021 година Ученици от 33 междинни учебни заведения в цяла Европа ще се срещнат, с цел да обсъдят най-хубавите способи за запазване на околната среда, като употребяват мотото „ Нашият климат, нашето бъдеще! “

Списъкът с участващите учебни заведения е наличен.

На закриването на 19 март участниците ще имат опцията да беседват с Франс Тимерманс, заместник-председател на Европейската комисия, отговарящ за Европейския зелен пакт, и с ръководителя на ЕИСК Криста Швенг. Заместник-председателят на ЕИСК и специалист по екологосъобразна стопанска система Килиан Лохан ще ръководи проявата.

Над двеста възпитаници на възраст сред 16 и 18 години и над 30 учители ще вземат участие във виртуалната среща YEYS за 2021 година Целта на проявата е да бъдат чути новаторските хрумвания на учениците за справяне с актуалната рецесия в региона на климата и да се реализира прогрес към реализирането на задачата ни за реализиране на индиферентност във връзка с климата до 2050 година От учениците ще се изисква да съставляват бранш, индустрия или блок от страни и да договарят между тях. Те ще обсъдят своите оферти, като употребяват за модел Конференция на страните (COP) по Рамковата спогодба на Организация на обединените нации по изменението на климата.

Представители на интернационалните юношески организации като Ануна де Вевер, белгийски деятел в региона на климата, ще им оказват помощ да трансфорат концепциите и предложенията си в съответни рекомендации. Тези рекомендации ще бъдат изпратени от ЕИСК на лицата, които изготвят политиките в региона на околната среда в интернационален проект, и ще бъдат обсъждани на конференции в цяла Европа през годината.

На 20 март, събота, в сходство с модела на Конференция на страните, ЕИСК ще организира съпътстваща обществена демонстрация за младежите онлайн в обществените медии, озаглавена „ Проектиране на систематична смяна “. Събитието ще събере няколко млади специалисти, деятели и инфлуенсъри, които ще споделят своите познания и експертен опит в региона на изменението на климата в подтекста на систематичните промени. Това ще даде на младата публика скъпа нова информация и опцията за изложение на техните възгледи и хрумвания.

„ Твоята Европа, твоето мнение! “ (YEYS) се провежда от Европейския стопански и обществен комитет – гласът на гражданското общество в Европа YEYS е емблематичната демонстрация на Комитета, предопределена за младежите, стартирала през 2010 година, която цели да свърже най-младите жители на Европа с Европейския съюз.

Всяка година възпитаници на възраст сред 16 и 18 години от всички страни членки на Европейски Съюз и страните кандидатки (Албания, Северна Македония, Черна гора, Сърбия и Турция) идват в Брюксел за два дни и изготвят взаимно резолюции, които по-късно се предават на институциите на Европейски Съюз. В тези резолюции те показват своите хрумвания, оферти и вяра за бъдещето си като европейски жители. Всички междинни учебни заведения в Европа могат да аплайват, с цел да изпратят трима възпитаници, които да вземат участие в YEYS. Посредством тази самодейност ЕИСК цели да подсигурява, че вижданията, опитът и концепциите на по-младите генерации на Европа се вземат поради в процеса на правене на политиките на Европейски Съюз.

Допълнителна информация за YEYS 2021 можете да намерите на
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР