Предприятието на „Росатом“ –„АЕМ-технологии“ във Волгодонск, започна изграждането на корпуса

...
Предприятието на „Росатом“ –„АЕМ-технологии“ във Волгодонск, започна изграждането на корпуса
Коментари Харесай

Започна изграждането на реактора за трети енергоблок на АЕЦ „Аккую“ в Турция

Предприятието на „ Росатом “ –„ АЕМ-технологии “ във Волгодонск, стартира построяването на корпуса на реактора за трети енергоблок на АЕЦ „ Аккую “ в Турция.

„ Оборудването за първата в Турция АЕЦ „ Аккую “ е една от основните предпочитани поръчки за нас. Всички съществени стадии от производството се организират под прецизния надзор на Агенцията за нуклеарно контролиране на Турция. Ние имаме богат опит в ефикасното съдействие с задгранични сътрудници и постоянно сме отворени за разговор по най-сложните софтуерни и организационни въпроси. Оборудването за първи енергоблок, което произведохме, към този момент е на площадката на строителството. Разчитаме, че производството на оборудването за другите три енергоблока ще бъде в плануваните периоди “, означи генералният шеф на „ АЕМ-технологии “ Игор Котов.

Реакторът е отвесен цилиндричен корпус с елипсовидно дъно, като вътре се разполагат дейната зона и вътрекорпусните устройства. Теглото на корпуса на реактор ВВЕР-1200 надвишава 330 тона, височината е 12 метра, а диаметърът е 4,5 метра.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР