Пътуването в Европа от лятото ще става с COVID сертификат.

...
Пътуването в Европа от лятото ще става с COVID сертификат.
Коментари Харесай

Пътуването в Европа през лятото ще се извъшрва само с валиден COVID сертификат

Пътуването в Европа от лятото ще става с Коронавирус документ. Този документ ще влезе в действие преди началото на сезона и ще е годен, до момента в който Световната здравна организация разгласи завършек на пандемията. Предложението за "цифрово зелено уверение " е на Европейската комисия. За да се избегне какъвто и да било риск от дискриминация, документът ще съдържа 3 типа удостоверения:

- за ваксинация;

- за изработен PCR или антигенен тест;

- за преболедуван COVID-19 и съществуване на антитела.

Удостоверението ще покрива имунизациите, получили утвърждение за територията на Европейски Съюз. Оставя се независимост обаче на страните членки да прибавят и други ваксини. “Всички страни членки са длъжни да одобряват имунизациите с препарати, признати от Европейската организация по медикаментите. Ако обаче става въпрос за ваксина, която не е получила такова утвърждение, всяка страна има право на избор дали да я одобри, или не “, сподели Дидие Рейндерс, европейски комисар по правораздаването, представен от bTV.

Информацията ще се прочита посредством QR код на електронен или книжен притежател. Удостоверенията ще са безвъзмездни и ще показват информация на езика на съответната страна и на британски.

Специален портал ще ревизира достоверността на документа, без значение къде е публикуван той. Предложението за правилник на комисията би трябвало да бъде утвърдено от Европейския съвет и от Европейския парламент, след което той неотложно да бъде въведен от страните членки.

Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР