Дневник следи ситуацията на живо. 07:52София и областта са пред

...
Дневник следи ситуацията на живо. 07:52София и областта са пред
Коментари Харесай

Коронавирусът в България: Спешната помощ в София е претоварена, 110 адреса остават от едната смяна за другата

Дневник " следи обстановката онлайн.

07:52София и региона са пред цялостно затваряне поради ковид. Натискът върху лечебните заведения се усилва.

Лекарите установяват също, че пораства броят на децата, признати в лечебни заведения с COVID-19. Ето за какво здравните управляващи оферират учебни заведения, молове, заведения, фитнес зали и кина да бъдат затворени.

Зелените коридори за извършване на покупки на възрастни остават. Окончателното решение за рестриктивните мерки в София ще бъде взето през днешния ден на съвещание на Областния щаб.07:49Спешнатра помощ в София е извънредно натоварена, за последното деноношие са оставени 110 адреса от дневната на нощната промяна, тъй като не са могли да бъдат обслужени. Това заяви на брифинг представителят на Спешната помощ Катя Сунгарска.

" Натискът към нас е голям, като цяло към здравната система. При нас работят хора, които също имат фамилии и се тормозят, само че не стопират да работят. Една система, която една година държи фронта и се оправя, би трябвало просто да бъде пощадена ", сподели Сунгарска. По думите й дефицитът в системата е разполагаем и в случай че този напън продължи, не е ясно по какъв начин ще издържи. " Имахме оставени 110 адреса от дневната на нощната промяна. Разбирате, че половината промяна би трябвало да отиде, с цел да се обслужи към този момент съществуващите сигнали ", изясни тя.

Само за седмица (между 8 и 15 март) е имало 1482 Коронавирус повиквания. 129 от позвъняванията са били за деца. С повишаване на броя на новорегистрираните случаи на ковид, пораства съществено и натискът върху лекарите в незабавната помощ. " Моля ви, пощадете ни. Молим за съпричастие и схващане ", прикани тя и помоли пациентите да търсят и персоналните си лекари. " Моля, спазвайте ограниченията. Не е нужно всички да се бутаме в моловете, заведенията за хранене, магазините ", моли Сунгарска.

400-500 повиквания към Спешна помощ е имало за последното 12-часово дежурство. От тях към 50 пациента са с COVID-19. Между 30-40 души се одобряват в болница за едно дежурство. " Има случаи, когато кола за спешна помощ обикаля няколко лечебни заведения, до момента в който пациентът бъде признат, сътрудниците в лечебните заведения също са претрупани ", сподели Сунгарска.

Над 100 от позвънявания са за съвещания, свързани със признаци или реакции от ваксини. От Спешната помощ молят да не се употребява телефона им за съвещания, а хората да се обръщат към персоналните си лекари по тези въпроси.


07:474374 са новите случаи на ковид у нас през последното денонощие, при направени 19214 теста - това демонстрират данните на Единния информативен портал. Положителни проби са дали 23% от всички изследвани. 107 души са умряли през миналите 24 часа.

Продължава да пораства броят на пациентите, които са в болница - 7600 души са приети в болница, 612 от тях се нуждаят от интензивни грижи. Излекуваните за ден са 1757 души. Най-много новозаразени са регистрирани в София – 1226 души, следвана от Бургас с 316 и Пловдив с 299.
Поставени са 4287 дози ваксини, по този начин общият им брой доближава близо 346 000.

Подробности и графики вижте.

Всичко, което би трябвало да знаете за:
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР