С уговорки, че не е взето окончателно решение, главният държавен

...
С уговорки, че не е взето окончателно решение, главният държавен
Коментари Харесай

От събота в София ще има COVID ограничения, а от понеделник вероятно и в цялата страна

С ангажименти, че не е взето дефинитивно решение, основният държавен здравен контрольор доцент Ангел Кунчев разгласи, че от събота в София ще се върнат ограничавания против разпространяването на COVID-19, а от понеделник ограниченията евентуално ще важат и за цялата страна.

Конкретика се чака да бъде оповестена от министъра на опазването на здравето проф. Костадин Ангелов на обичайния за четвъртък брифинг за Коронавирус обстановката в страната.

Преди обед след среща в Министерството на здравеопазването шефът на Столичната районна здравна ревизия (СРЗИ) Данчо Пенчев и шефове на лечебни заведения в столицата дадоха поръчка за ограничение работата на заведения, фитнеси, молове, както и прекъсването на визити в детските градини. Бе заложено очакване, че дефинитивно решение ще бъде взето във вторник следобяд, само че явно до такова не се е стигнало.

От 17 часа в Министерството на здравеопазването на среща са били ръководещите Коронавирус рецесията в София и основният държавен здравен контрольор доцент Ангел Кунчев.

" Определено настъпи моментът, в който би трябвало да се работи и то много уверено ", съобщи пред медии доцент Кунчев. Той уточни общо, че рестриктивните мерки ще обиден " заведения, молове, фитнеси, учебни заведения, детски ясли и градини, разнообразни прояви на публичен живот от всевъзможен темперамент ".

" Най-вероятно ограниченията да влязат в действие от събота в София, от понеделник вероятно в цялата страна, в случай че се стигне до такова решение ", сподели още Кунчев. По думите му забрани за разходки в паркове, както и ограничение на придвижването сред обитаеми места не се на дневен ред.

Към днешна дата заболеваемостта в София от COVID-19 е 684 души на 100 хиляди население, демонстрират формалните данни, като тя се нараснала съвсем двойно за две седмици. На 2 март заболеваемостта е била 390 души на 100 хиляди население.

Всичко, което би трябвало да знаете за:
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР