В България свободата на словото е толкова свободна, че трудно

...
В България свободата на словото е толкова свободна, че трудно
Коментари Харесай

Цитат на деня: В България свободата на словото е толкова свободна

" В България свободата на словото е толкоз свободна, че мъчно се съпоставя с другите страни. "

Това съобщи министър председателят Бойко Борисов в отговор на въпрос на австрийски публицист по време на среща за ваксинната политика на Европейски Съюз с австрийския канцлер Себастиан Курц и други водачи във Виена във вторник (16 март).

Борисов бе запитан дали в изискванията на ниско доверие към България поради метода на ръководство, увеличаващите се инфектирани, проблеми със свободата на словото и корупцията, счита, че " коригиращ механизъм благодарение на европейските партнори може да ви избави преди изборите ".

" Аз съм печелил 13 избори, " сподели Борисов и предложения журналиста, с цел да разясняват резултатите на 5 април.

В Австрия критици на властта акцентират, че начинания като тази по-скоро носят на Курц и евентуално на други водачи опция да трансферират към Брюксел част от отговорността за неверни решения в хода на пандемията, в това число за бавния ход на имунизирането.

" Въпросът за свободата на медиите е неточен, " съобщи още министър председателят. Той посочи аргумента, че " най-големите медии се държат от частни компании ", сподели Борисов и даде образец за собствеността на двете водещи частни малките екрани, Би Ти Ви и " Нова ". " В България свободата на словото е толкоз свободна, че мъчно се съпоставя с другите страни, " заключи и прикани да бъде питан непознатият бизнес дали работи добре и дали има административни спънки и проблеми.
И в последната си ранглиста от април предходната година интернационалната организация " Репортери без граници " остави България на 111-о място по независимост на словото за трета поредна година.

Всичко, което би трябвало да знаете за:
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР