Министерството на отбраната потвърди, че е включило за продажба два

...
Министерството на отбраната потвърди, че е включило за продажба два
Коментари Харесай

Гората за продан не била до Западния парк според Министерство на отбраната

Министерството на защитата удостовери, че е присъединило за продажба два парцела до Западния парк. Изявлението е във връзка Тома Белев и Марта Георгиева от " Демократична България " тези терени, които са 85 дка гора, да бъдат избавени като се трансферират за стопанисване на Столичната община.

" Столичната община да изиска от Министерския съвет безплатно тяхното стопанисване за създаване на разширението на Западния парк. Грижата за зеленото благосъстояние на София и налозите на столичани би трябвало да е ежедневна ", разясни Белев.

Двата парцела не граничат със Западния парк, от който са отделени с дере и вилна зона и са оповестени още през 2012 година като парцели с отпаднала нужда, само че до този миг към тях не е проявяван интерес, опонират от военното министерство. В същото изказване се отбелязва, че те са планувани за реализиране на разпоредителни дейности през 2021 година

По мотив рецензията на Белев, че че в случай че се съблюдават законите, тези 85 дка гора като обществена държавна благосъстоятелност не може да се продават, от министерството дават обещание, че няма да подхващат разпоредителни дейности преди да обезпечат двата парцела с нужните документи, съответстващи на настоящото законодателство.

Предстои предлагането на общинските съветници да бъде прегледано в комисиите на Столичния общински съвет. Ако то бъде утвърдено от болшинството от ГЕРБ и Вътрешна македонска революционна организация, ще бъде отправено искане до Министерския съвет за безплатно прекачване на тази гора за стопанисване от общината и спасяването й посредством включване към Западния парк.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР