Pfizer и Moderna напредват с тестовете на ваксина срещу коронавирус

...
Pfizer и Moderna напредват с тестовете на ваксина срещу коронавирус
Коментари Харесай

Moderna тества ваксина за 6-месечни деца, Pfizer очаква за 5-годишни до края на годината

Pfizer и Moderna напредват с тестванията на ваксина против ковид за деца, като първата чака още през лятото да има артикул за 12-годишните, а втората стартира през днешния ден втора фаза на тествания даже за 6-месечни бебета.

Тестовете, които разгласи през днешния ден Moderna, се вършат в Съединени американски щати и Канада и обгръщат деца до 11 години. Първите дози към този момент са сложени, а задачата е в две елементи от изследването да бъдат обхванати 6750 деца. Тестовете се организират взаимно с Национални институт по алергии и инфекциозни болести и с едно от поделенията на министерството на опазването на здравето на Съединени американски щати.

В момента фокусът на акцията за имунизиране е върху възрастните и тези с дейна възраст от 16-18 години нагоре. Сега Стефан Бансел, изпълнителен шеф на Moderna, споделя, че " педиатричното изследване ще ни помогне да оценим капацитета за сигурност и основаване на имунитет от нашия претендент за COVID-19 ваксина в тази значима млада част от популацията ".

Тестовете за отбрана на деца са и с цел да се обхване толкоз огромна част от наелението, че да няма потребност от повече ограничавания.

Ваксинирането на младежи на 12-15 години може да стартира в идващите 6 месеца, съобщи на 11 март изпълнителният шеф на Pfizer Алберт Бурла пред телевизионния канал N12. Според него е реалистично до края на годината да се появи ваксина за деца на 5-11 години.

Същия ден в изявление за " Ройтерс " Бурла сподели, че тази година с немския си сътрудник BioNTech възнамеряват увеличение на производството на дози от имунизацията си с 20% по отношение на първичните проекти. Това са към 2.3-2.4 млр. дози.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР