Предварително попълнените декларации за облагане на доходите на физически лица

...
Предварително попълнените декларации за облагане на доходите на физически лица
Коментари Харесай

Вече са налични предварително попълнените декларации за доходите

Предварително попълнените заявления за облагане на приходите на физически лица са налични от през днешния ден в,

През тази година е уголемен кръгът на данните, които. Потребителите, които имат личен идентификационен код (ПИК) или дипломиран електронен автограф (КЕП) към този момент имат достъп до въведената информация за получени от тях приходи от:

трудови правни отношения,
цивилен контракти и възнаграждения,
приходи от наем, при отдаване на парцел на юридически лица,
приходи за получени дотации от Държавен фонд " Земеделие ",
данни за направените персонални вноски за застрахователен стаж при пенсиониране,
получени суми от наложени платежи от продажби в интернет
информация за продажба на моторни транспортни средства, които са били благосъстоятелност на декларатора повече от 12 месеца.
Преди да потвърдят попълнената декларация, е належащо потребителите да я прегледат деликатно, да я добавят или поправят, в случай че това е належащо, поучават от Национална агенция за приходите, защото с подаването й те носят отговорност за наличието. Така, да вземем за пример, в документа може да се видят данни за продажби в интернет, които в случай че са еднократни на персонални движимости не са облагаеми и не би трябвало да се заявяват. Затова подаващият декларацията може да ги изтрие от там. Не по този начин стои въпросът от комерсиалната активност на физическите лица - повече за това четете.

Декларацията е желана от над 90% от жителите, по данни на организацията от предходната година, а досега има над 1 млн. издадени лични кода. Всеки клиент на Национална агенция за приходите може да получи своя ПИК гратис от всеки офис на Национална агенция за приходите в страната, без значение от непрекъснатия адрес, прецизират от приходната организация. Това не може да стане онлайн.

Данъчната акция за обявление на приходите, получени през 2020 година завършва на 5 май, поради Великденските празници тази година. Подалите годишните си заявления по електронен път до 31 март употребяват отстъпка до 500 лв. от налога за довнасяне, в случай че нямат подлежащи на наложително осъществяване обществени отговорности все още на подаване на декларацията, както и в случай че са внесли целия размер на налога за довнасяне в период до 31 март.

Остава опцията декларацията да бъде подадена и на хартия.

Допълнителна информация за декларирането на приходите може да бъде получена на телефона на Информационния център на Национална агенция за приходите 0700 18 700, на цена съгласно цените на съответния оператор.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР