В отсъствието на премиера и партиен лидер Бойко Борисов ГЕРБ

...
В отсъствието на премиера и партиен лидер Бойко Борисов ГЕРБ
Коментари Харесай

В отсъствието на Борисов ГЕРБ обеща още 500 км магистрали и усилия за правосъдна реформа

В отсъствието на премиера и партиен водач Бойко Борисов ГЕРБ разгласи акценти от предизборната си стратегия, в която се дават обещание 100 милиарда евро Брутният вътрешен продукт през 2025 година, 500 евро минимална работна заплата и 1000 евро - междинна, 5% от Брутният вътрешен продукт разноски за обучение, най-малко 500 км автомагистрали и скоростни пътища, " старания за рационализиране на правосъдната система и посредством промени в Конституцията " и други

Представянето в партийната централа продължи 27 минути без опция за въпроси на публицисти, а представители бяха трима сегашни членове на кабинета " Борисов 3 " и кандидат-депутати Томислав Дончев, Красимир Вълчев и Деница Сачева, както и отстраненият от държавното управление поради информации за връзки с Движение за права и свободи и Делян Пеевски - Владислав Горанов. За събитието бе обявено два часа преди началото му и 10 минути, откакто държавната осведомителна работа разгласи, че министър председателят Борисов отпътува за Виена за среща с европейски водачи поради дефицита на ваксини в Европейски Съюз. Малко откакто представянето завърши, бе публикувано известие за среща на Борисов с министъра на външните работи на Република Северна Македония Буяр Османи на летище София.

Според вицепремиера и претендент за народен представител на ГЕРБ-СДС Томислав Дончев предпочитана цел е възобновяване на политическия разговор, защото предстоят доста провокации и турбуленции, а еврофинансирането от 50 милиарда до 2030 година е огромна опция.Той приказва за три стълба в платформата - продължение на политиките за рационализация на страната, измежду които най-малко 500 км нови автомагистрали и скоростни пътища, 4 хиляди пътища от втори клас и 120 хиляди фамилии с актуализирани домове; старания за рационализиране на правосъдната система и посредством промени в Конституцията, само че и промени в браншове като обучение, опазване на здравето, ВиК бранш и обществени услуги, в това число 200 млн лева за цифровизация на частния сектор; както и целенасочени вложения в обучение, просвета и стопанска система на знанието като разноските за обучение - 5% от Брутният вътрешен продукт, а за висше - 1% от Брутният вътрешен продукт. Накрая разгласи, че е допустимо повишаване на директните задгранични вложения с 50%.

След него приказва някогашният финансов министър Владислав Горанов, който не е претендент за народен представител на ГЕРБ-СДС, само че очевидно взе участие в екипа на партията на Бойко Борисов. След отстраняването му в разгара на антипрателствените митинги той стартира консултантски бизнес и не се бе появявал обществено, само че го направи седмица по-рано на среща с КНСБ. Днес той даде обещание консервативна финансова политика след Коронавирус рецесията, опазване на плоския налог и никакви промени в данъчното облагане, влизане в еврозоната от 2024 година, изтъкване на екологичния съставен елемент при образуването на локалните налози и данъчни оценки на жилищата " оптимално близки до пазара ", което на процедура значи нарастване на данъчните оценки и от там - на налог здания и такса боклук.

Образователният министър и претендент за народен представител на ГЕРБ-СДС Красимир Вълчев даде обещание 5% от Брутният вътрешен продукт разноски за обучение при 4.5% сега, междинните училищен заплати в размер 125% от междинната заплата за страната, междинни преподавателски заплати в университетите от 140% от междинната за страната. Той разгласи, че в учебните заведения би трябвало да се преподава по-малко фактология и повече умения, а учениците и студентите би трябвало да бъдат готови за ерата на огромните трансформации. После даде обещание е-библиотека с отворени безвъзмездни просветителни запаси по всички предмети, STEM центрове във всички учебни заведения, 100 физкултурни салона и по едно спортно игрище във всяко учебно заведение, академични център за проучване на изкуствения разсъдък, 10 съвременни студентски кампуса и ремонт в най-малко 25 общежития.

Накрая приказва общественият министър и претендент за народен представител на ГЕРБ-СДС Деница Сачева, която даде обещание 500 евро минимална работна заплата през 2025 година, 1000 евро - междинна, както и 600 лева междинна пенсия. Тя разгласи образования в цифрови умения на 1.6 хиляди души, както и нов Кодекс за обществена протекция, който ще способства за по-добро подкрепяне с 350 хиляди фамилии и обвързване на обществените помощи с пазара на труда.

Накрая Томислав Дончев разгласи, че с увеличението на Брутният вътрешен продукт ще се засилят процесите на завръщане на българи от чужбина. Той сподели още, че предизборната стратегия на ГЕРБ е 120 страници и ще бъде качена на уеб страницата на партията през днешния ден. После разгласи, че екипът на ГЕРБ ще дава отговор на въпроси, откакто публицистите имат няколко дни да се срещнат с нея.

По време на представянето представителите по програмата се обръщаха един към различен с " Томи, Краси, Дени ".

Всичко, което би трябвало да знаете за:
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР