Сенатът на американския Конгрес одобри вчера кандидатурата на народния представител

...
Сенатът на американския Конгрес одобри вчера кандидатурата на народния представител
Коментари Харесай

За пръв път представител на коренното население в САЩ стана министър

Сенатът на американския Конгрес утвърди през вчерашния ден кандидатурата на народния представител от Ню Мексико Деб Холанд за министър на вътрешните работи на Съединени американски щати, съобщи ДПА. Това е първият случай в американската история, в който представител на коренното население става министър във федералното държавно управление.

Четирима сенатори републиканци гласоподаваха дружно с сътрудниците си демократи в поддръжка на кандидатурата на Холанд, която бе утвърдена с 51 гласа " за " против 40 гласа " срещу ". Деветима сенатори не гласоподаваха.
Холанд е представителка на племето лагуна пуебло. Според формалния й уебсайт тя е 35-о потомство жителка на Ню Мексико.

Вътрешното министерство е преди всичко отговорно за стопанисването на земите, които са федерална благосъстоятелност. То взема решение по какъв метод ще бъдат употребявани естествените запаси и дали да даде позволение за действия като фракинга.

Министерството е отговорно и за политиката на държавното управление във връзка с индианците.

" Одобрението на кандидатурата на министър Деб Холанд е сериозна стъпка напред в реализирането на задачата на демократите да предизвикват напредъка към бъдеще с устойчива и екологично чиста сила в Съединени американски щати, бъдеще, в което ще има тъждество и правдивост за всички ", съобщи председателката на Камарата на представителите на американския Конгрес Нанси Пелоси от Демократическата партия. /БТА
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР