Компанията за спортна екипировка Найки представи план, според който до

...
Компанията за спортна екипировка Найки представи план, според който до
Коментари Харесай

"Найки" представи петгодишен план за полово равноправие

Компанията за спортна екипировка " Найки " показа проект, съгласно който до пет години би трябвало да построи по-разнообразна и приобщаваща организация. Според него ще се акцентира на половото пълноправие в компанията.

Кампанията се споделя Purpose 2025 Targets, а съгласно нея би трябвало да има равно присъединяване на дами и мъже в корпорвативните структури на " Найки ".

Освен това 45% от управителните постове в компанията ще бъдат заемани от дами.

" Найки " също по този начин възнамерява да поддържа 100 % личен капитал за възнаграждение на всички равнища на чиновниците на годишна база до 2025 година Ще бъдат увеличени и вложенията, фокусирани върху професионалното развиване на расовите и етническите малцинства в Съединени американски щати и дамите в международен мащаб.

Преди две години компанията претърпя рецензии, главно поради отношението си към олимпийската шампионка Алисън Филикс. Тя заяви, че " Найки " са поискали да ѝ платят 70% по-малко по време на бременността ѝ.

Втората акция на " Найки " е обвързвана с опазването на планетата. До 2030 година компанията би трябвало да понижи въглеродния си отпечатък с 65%.

По-рано през годината разгласи, че работи по проект за по-голямо присъединяване на дамите на управителни постове.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР