Девизът Да си върнем България предизвика размяна на реплики в

...
Девизът Да си върнем България предизвика размяна на реплики в
Коментари Харесай

"Атака" и "Демократична България" в спор заради призива "Да си върнем България"

Девизът " Да си върнем България " провокира замяна на реплики в разгара на предизборната акция, откакто някогашният сътрудник в ръководещата коалиция " Атака упрекна " Демократична България " в кражба на партийния слоган, а в отговор от извънпарламентарното обединяване подсетиха основната роля на водача на националистите Волен Сидеров за основаването на кабинета " Орешарски " с мандата на Движение за права и свободи.

В известие до медиите " Атака " упрекна съпредседателите на " Демократична България " Христо Иванов, Атанас Атанасов и Борислав Сандов, че " безочливо са откраднали " девиза на партията. Поводът е избирателен афиш на " Демократична България ", на който е написан апелът: " Да си върнем България, освободихме плажа Росенец ".

 Кадър от слизането на деятели на
Кадър от слизането на деятели на " Демократична България " на морския бряг в парка " Росенец " през юли предходната година. Те бяха изблъскани от държавния плаж, намиращ се до лятната резиденция на почетния ръководител на Движение за права и свободи Ахмед Доган, а държанието на гардовете от Националната работа за защита стана мотив за всеобщ митинг, довел до отваряне на път до брега.

От " Атака " показват, че слоганът " Да си върнем България " е записан като партиен лозунг в партийния им правилник и съставлява неразделна част от логото на групировката. Поради това оттова декларират, че ще търсят правата си по правосъден ред.

Пред " Дневник " от " Демократична България " обясниха, че слоганът на акцията на обединяването е " България може доста повече ". Коментарът на обединяването за желанията на " Атака " пък беше сбит: " България се връща както Демократична България освободи плажа на Росенец, а не със " златни пръсти. Призоваваме хората да освободим институциите тъкмо по този начин, както освободихме това парче земя ". Волен Сидеров получи прозвището " златния пръст " през 2013 година, откакто обезпечи кворум за избора на образуваното от Движение за права и свободи и Българска социалистическа партия държавно управление на Пламен Орешарски. Две седмици по-късно против кабинета и излъчилия го парламент започнаха едногодишни всеобщи митинги, провокирани от избирането на депутата от Движение за права и свободи Делян Пеевски за началник на Държавната организация " Национална сигурност " (ДАНС).
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР