Баскетболният отбор на Реал Мадрид продължава впечатляващия си ход в

...
Баскетболният отбор на Реал Мадрид продължава впечатляващия си ход в
Коментари Харесай

Реал Мадрид се осъзна след Ел Класико и прегази шампиона

Баскетболният тим на Реал Мадрид продължава впечатляващия си ход в испанската Лига Ендеса, а също по този начин изцяло не помни за провалянето от Барселона преди три дни в Евролигата. Играчите на именития старши треньор Пабло Ласо не оставиха никакви шансове на първенеца Баскония и записаха девета поредна победа в шампионата след в зала " Фернандо Буеса Арена " във Витория. Срещата бе част от 26-ия кръг на шампионата.

 Image

По този метод " лос бланкос " записват 23-ата си победа през сегашния сезон в испанското състезание, като отборът има единствено една загуба на сметката си, която също пристигна от кръвния зложелател Барселона. Мадридчани не престават да са водачи с актив от 23-1, до момента в който Баскония е на трета позиция с баланс от 19 триумфа и 6 провали.

Exhibición en el Buesa Arena para sumar la 23ª victoria en Liga. Seguimos invictos a domicilio.
¡Gran trabajo, EQUIPO!

jugadores en dobles dígitos de anotación.

‍ Enorme actuación de / 16 ptos, 12 rebs, 5 tap; 37 val. |
— Real Madrid Basket (@RMBaloncesto)
Срещата стартира с доминация от страна на Реал Мадрид, който не се нуждаеше от доста време, преди да доближи до двуцифрената преднина. Още в първата четвърт момчетата на Ласо си завоюваха 10 точки актив, а на полувремето водеха с 9 при 45:36. Столичани поведоха с цели 16 точки след почивката, само че Баскония редуцира недостига си на единствено 6 в края на третата четвърт.

 Image

Реал обаче съкруши очакванията на домакините за поврат и посредством серия от 19:2 за начало на последната част интригата се изпари - 85:74 в интерес на мадридчани.

Габриел Дек поведе Реал с 18 точки и 5 битки, Валтер Тавареш се разписа с 16 точки и 12 битки, Трей Томпкинс осъществя 14 точки, Фабиен Козьо остави 13 на сметката си, а Карлос Алосен наниза 11.

Пиерия Хенри бе най-хубав за Баскония със своите 14 точки и 9 асистенции. Лука Вилдоса означи 11 точки, а Илман Диоп и Акиле Полонара допълниха с по 10 точки.

Останалите резултати от 26-ия кръг:

Ховентут 91:84 Обрадойро
Барселона 107:88 Сарагоса
Уникаха 82:76 Гран Канария
Манреса 90:76 Фуенлабрада
Естудиантес 95:89 Билбао
Гипускоа 78:60 Валенсия
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР