Баскетболният отбор на Монтана 2003 взе реванш от Берое за

...
Баскетболният отбор на Монтана 2003 взе реванш от Берое за
Коментари Харесай

Монтана показа по-доброто си лице и си отмъсти на Берое

Баскетболният тим на Монтана 2003 взе реванш от Берое за провалянето си на финала на Купата на България през миналия понеделник. В среща от 3-ия кръг на Първата тройка в женската А група девойките на старши треньора Стефан Михайлов надвиха над старозагорки със в зала " Общинска " в Стара Загора.

По този метод Монтана 2003 заема първата позиция в класирането на Първата тройка, разполагайки с баланс от 3 победи и нито една загуба. Берое пък позволи първото си проваляне в заключителната фаза и остава на второ място с актив от 2-1.

Първата четвърт предложи доста равносилен баскетбол на паркета в зала " Общинска ". Отборът на Монтана излезе доста стимулиран да си върне за тежката загуба в Купата на България при започване на седмицата, като първи се отскубна в резултата при 8:13. Берое обаче нанесе серия от 10:3 до края на частта и завоюва първата четвърт с 18:16.

Вторите 10 минути бяха още по-завързани, като честите смени в резултата изобилстваха. Този път старозагорки взеха преднина от 6 точки при 35:29, само че въпреки всичко активът им бе редуциран до единствено три на огромната отмора - 37:34 за Берое.

Гостите от северозапада записаха доста мощно начало на третата четвърт, отваряйки интервала със серия от 2:10, с цел да поведат с 39:44. Това обаче само ядоса " зелените ", които си върнаха лидерската позиция при 50:48. Тройка на Изабела Рамона обаче разреши на Монтана да има задатък на влизане в последната четвърт - 51:53. Финалните 10 минути предложиха доста драма, като всичко трябваше да се взема решение в последните две минути от мача, когато резултатът бе 67:67.

Подвластни на напрежението обаче, и двата отбора започнаха да натрупат неточност след неточност, само че въпреки всичко Монтана поведе с две точки след добавка на Димана Макариева за 67:69 и 64 секунди на таблото. Гергана Иванова обаче отговори с поднасяне за 69:69 след таймаута на Таня Гатева, само че гостите още веднъж поведоха в резултата след нов съвършен изстрел на Макариева - 69:71 при 37 оставащи секунди. Нападението на Берое завърши с основна неточност на Виолина Кочева, а резултатът стана 69:73 след два сполучливи наказателни удара на Христина Иванова. Гергана Иванова развинти отбраната на гостите за 71:73, само че Изабела Рамона подпечата триумфа на Монтана с още два точни изстрела от линията, които доведоха до финалното 71:76.

Изабела Рамона бе най-резултатна за отбора на Монтана със своите 21 точки и 8 битки. Христина Иванова пък добави 19 точки към сметката на спечелилите.

За Берое Теодора Динева приключи със 17 точки и 6 битки, Виолина Кочева се разписа с 16 точки, а Гергана Иванова и Жаклин Златанова останаха с по 13 точки.

Снимки: Владимир Иванов, Sportal.bg
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР