Главният преговарящ на ЕС за Брекзит заяви в четвъртък, че

...
Главният преговарящ на ЕС за Брекзит заяви в четвъртък, че
Коментари Харесай

Мишел Барние: Не протоколът, а Брекзит представлява проблем за Северна Ирландия

Главният договарящ на Европейски Съюз за Брекзит съобщи в четвъртък, че излизането на Обединеното кралство от Европейския съюз (Брекзит) е причина за напрежението сред Лондон и Брюксел поради Северна Ирландия, а не протокола, контрактуван сред двете страни по отношение на техния бракоразвод, оповестява Ройтерс.

"Трудностите на остров Ирландия са породени от Брекзит, а не от протокола “, сподели Мишел Барние на Европейска бизнес среща на върха, като добави: "Протоколът е решението ". "Сигурен съм, че в случай че се ползва вярно, това ще докара до прогрес за Северна Ирландия. Протоколът пази Споразумението от Разпети петък във всичките му измерения, заобикаля границата сред Ирландия и Северна Ирландия и пази единния пазар ", уточни той.

Мишел Барние сподели още, че Брекзит договарянията към този момент са завършили и не могат да бъдат обновени, съобщи БНР. Той добави, че националните управляващи на страните членки на Европейски Съюз ще наблюдават за вероятно заобикаляне на нови правила от компании за финансови услуги след окончателното излизане на Англия от орбитата на блока в края на предходната година.

"Националните управляващи на Европейски Съюз ще бъдат доста бдителни през идващите седмици. Препоръчвам на всички да бъдат деликатни ", сподели основният европейски договарящ. Той означи, че Европейски Съюз се нуждае от спомагателни уточнения от Обединеното кралство, преди да вземе решение за така наречен равностойност (равнопоставеност) на финансовите услуги. "Мога просто да повторя, че решенията за равностойност са и ще останат едностранни за всяка една от страните и не подлежат на договаряния ", акцентира Барние.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР