Според пердиатъра д-р Йорданка Господинова, директор на Дома за медико-социални

...
Според пердиатъра д-р Йорданка Господинова, директор на Дома за медико-социални
Коментари Харесай

Педиатър: Няма основание за притеснения в тестването на деца и ученици

Според пердиатъра д-р Йорданка Господинова, директор на Дома за медико-социални грижи в Кърджали, няма основа за притеснение в тестването на деца и учениц, предаде БНР.

" Нямат основание за притеснение. Като че ли някакъв лек стрес долавям у родителите, че този резултат ще бъде съобщен на РЗИ, ако е положителен при децата. Никой няма полза от криене. Криенето на лична инфекция и на истината не ни прави здрави. Ако имаме възможност да видим реалното състояние, това е най-доброто ", коментира д-р Господинова.

Антигенните тестове за определяне на причинители на заразни заболявания се използват в медицинската практика от много години, резултатите от тях са готови в рамките на един час. Липсва информация обаче кой медицински специалист и къде ще извърши тестването, еднократно или регулярно ще е то, как ще се проведе при най-малките, които биха се изплашили от манипулацията, има ли медицински противопоказания за теста, как и къде родителите ще могат да видят резултатите от изследването.

По този въпрос д-р Йорданка Господинова коментира: " При нас поне възприехме да ги направим еднократно в началото. Това не гарантира, че след половин час, един час, на следващия ден няма да има нова налична инфекция... Знаете, че бързите антигенни тестове се изравниха с ПСР като информативност. При всяко съмнение, недобро здравословно състояние, наличие на фебрилитет, хубаво е да бъдат направени. "
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 19628  Китай подари ваксини против COVID-19 на Екваториална Гвинея Китай подари ваксини против COVID-19 на Екваториална Гвинея  Британският вид на ковид може да Британският вид на ковид може да " опустоши " света  " Пфайзер " ще кандидатства за регистрация на своята ваксина против COVID-19 в Украйна
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: лесни стъпки: просто управление: eпидемия:
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР