Община Ловеч предвижда допълнителни икономически мерки за бизнеса, съобщават от

...
Община Ловеч предвижда допълнителни икономически мерки за бизнеса, съобщават от
Коментари Харесай

Община Ловеч предвижда допълнителни икономически мерки за бизнеса

Община Ловеч планува спомагателни стопански ограничения за бизнеса, оповестяват от общинската администрация. Една от тях е нарастването както на издадените заповеди и решения за разработване на Подробни устройствени проекти /ПУП/, по този начин и на съгласуваните и издадени заповеди и решения на Общински съвет за одобряването им.

"Това е една от икономическите ограничения, посредством които Община Ловеч основава и поддържа удобен бизнес климат, с цел да обезпечи условия бизнесът да осъществя своите планове ", е показала кметът на община Корнелия Маринова.

От администрацията прибавят, че във връзка със засилен инвеститорски интерес се следи увеличение на настояванията за изменение на Подробни устройствени проекти, както за нови парцели отвън регулация, по този начин и за сложни планове за капиталови начинания на територията на община Ловеч.

От 2016 до 2020 година издадените заповеди и решения за позволение за разработване на Подробен устройствен план са общо 196, а единствено до 10 февруари тази година те са 19, като в развой на оповестяване са още 11 броя.

Съгласуваните и издадени заповеди и решения на Общински съвет за одобрение на Подробен устройствен план от 2016 до 2020 година са общо 143. За февруари т.г. са шест, а в развой на оповестяване са още 26, осведомят още от администрацията.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР