Плановете на руската опозиция гневът заради ареста на Алексей Навални

...
Плановете на руската опозиция гневът заради ареста на Алексей Навални
Коментари Харесай

В руската опозиция възникнаха вътрешни борби заради Алексей Навални

Плановете на съветската съпротива гневът поради ареста на Алексей Навални да се трансформира по-късно тази година в парламентарни мандати за сметка на прокремълската партия понесоха удар след разразяването на яростни вътрешни битки. Свадата стартира в събота, когато ветеранът създател на "Яблоко ", фамозната антикремълска партия, прикани хората да извърнат тил на Навални, който се очерта като най-изтъкнатия опозиционен политик, откакто вкарването му в пандиза провокира общонационални митинги, написа Ройтерс, представена от Българска телеграфна агенция.

"Всеки би трябвало да реши дали поддържа Навални, или не " написа Григорий Явлински в публикация, в която упрекна Навални, че е ксенофоб и властнически националист - нещо, което 44-годишният блогър е отричал в предишното. "Но би трябвало да разберете. Демократичната Русия, уважението към хората и към живота без боязън и репресии са несъвместими с политиката на Навални ", съобщи Явлински.

Намесата му пристигна преди парламентарните избори през септември, за които съидейниците на Навални възнамеряват да насърчат хората да гласоподават тактически. Статията провокира трус в "Яблоко " и гневни рецензии от съдружници на Навални, някои от които приканиха "Яблоко " да изключи Явлински. Разгорялата се омраза, в която доста хора обиждаха Явлински в обществените мрежи, а други го защищаваха, повдига въпроси за това дали опозицията е обединена, или, както е било преди, задълбочава своето разделяне и кавги.

Властите са разрешавали в предишното на "Яблоко " да се явява на избори, само че партията от дълго време не е успявала да завоюва задоволително гласове, с цел да получи места в Народното събрание. Междувременно заявките на съдружниците на Навални да записват партия бяха отхвърляни на няколко пъти.

Някои членове на "Яблоко " подлагат на критика Явлински, че рискува да отблъсне гласоподавателите по време когато хората търсят отдушник след митингите. "Нашата партия или ще може да е представител на тези хора, или ние ще останем без гласоподаватели - единственият О2 за политическите партии ", написа в отговор Лев Шлосберг, бележит политик от "Яблоко ". Евгений Ройзман, някогашен кмет на Екатеринбург и съперник на

Кремъл, съобщи, че към този момент няма да се кандидатира за Народното събрание от листата на "Яблоко ". Други споделят, че не е вярно да се подлага на критика Навални, който съгласно тях е същински политически пандизчия и не е в положение да отговори.

Тази свада хвърля светлина върху отдавнашните опасения измежду съперниците на Кремъл за това дали Навални е подобаващ да оглавява опозицията поради неговите неприемливи съгласно тях възгледи. През 2007 година "Яблоко " го изгонва поради "националистическа активност ". Навални, който е манифестирал дружно с крайни националисти и е употребявал език по отношение на неруските националности, възприеман от някои критици като афектиран, сподели тогава, че същинската причина да му бъде показана вратата е неговото предпочитание да се отърве от Явлински. След като бе вкаран в пандиза за близо три години по отношение на дело за корист, изфабрикувано съгласно него, Навални омаловажи тези рецензии в предишното като обусловени от личностни различия и политическо маневриране.

Председателят на "Яблоко " Николай Рибаков изрече поддръжка на Явлински в изявление за тв канал "Дожд " (Дъжд). "Явлински направи доста необикновени неща в Русия. Той говореше почтено на доста хора за това, което хората разискват в кухните си, само че се опасяват да го кажат в обществените мрежи, тъй като се боят да не бъдат подложени на критика ", сподели той.

Навални бе арестуван, откакто предишния месец се завърна в Русия от Германия, където се лекуваше от отравяне с нервнопаралитичен сътрудник. Впоследствие десетки хиляди хора излязоха по улиците на митинги. Негови съдружници са призовали хората да се съберат за малко в дворовете си тази неделя и споделиха, че ще призоват за нови митинги напролет - нещо, което Кремъл счита за нелегално. Те са призовали иза още следствия за корупция по отношение на извънредно известните видеоматериали на Навални.

Явлински обаче споделя, че митингите и следствията не са отговор. Според него съперниците на Кремъл би трябвало да употребяват по-конвенционални способи и да опитат да завоюват места в Народното събрание.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР