Китай дари 100 000 дози от своята ваксина, разработена от

...
Китай дари 100 000 дози от своята ваксина, разработена от
Коментари Харесай

Китай дари ваксини срещу COVID-19 на Екваториална Гвинея

Китай дари 100 000 дози от своята ваксина, разработена от фирмата Синофарм, на Екваториална Гвинея. Това съобщи днес малката централноафриканска страна и добави, че започва кампания за ваксиниране на първите 50 000 души от рискови групи, предаде Франс прес.

Дарението бе получено в сряда на летището в Малабо от вицепрезидента Теодоро Нгема Обианг Манге (известен като Теодорен), един от синовете на държавния глава Теодоро Обианг Нгема Мбасого, уточни днес офисът на президента чрез правителствения сайт, цитира БТА.

Екваториална Гвинея, страна с 1,3-милионно население и богата на петрол, наложи във вторник вечерен час и засили рестрикциите, за да се справи с ново засилване на коронавирусната епидемия в страната.

Стоте хиляди дози от ваксината на Синофарм, за която Пекин увери през декември, че е надеждна и в 79 на сто от случаите гарантира имунитет, но не огласи подробности за клиничните изпитания, ще осигурят първата фаза от ваксинационния план, която ще обхване медицинския персонал, хората с хронични заболявания и държавните служители от граничните служби, се казва в комюникето.

Държавната телевизия обаче информира, че вицепрецидентът Теодоро Нгема Обианг Манге, който оглавява и националния комитет за борба с КОВИД-19, тази вечер първи ще получи ваксината.

От началото на пандемията Екваториална Гвинея съобщи официално за 5614 заразени и 87 починали, но от началото на годината правителствената статистика информира средно за 50 нови случая седмично срещу 15 преди това.

Седемдесет и осемгодишният Теодоро Обианг Нгема Мбасого управлява еднолично страната вече над 41 години, а Теодорен, вездесъщ в публичното пространство от над година насам, все по-често е представян открито като негов наследник.
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 19627  Британският вид на ковид може да Британският вид на ковид може да " опустоши " света  " Пфайзер " ще кандидатства за регистрация на своята ваксина против COVID-19 в Украйна  Пандемията се отразява на душeвността на една трета от децата Пандемията се отразява на душeвността на една трета от децата
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: лесни стъпки: просто управление: eпидемия:
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР