От името на групата на ГЕРБ-СДС в Столичния общински съвет

...
От името на групата на ГЕРБ-СДС в Столичния общински съвет
Коментари Харесай

Фандъкова и групата на ГЕРБ в СОС категорично против Луковмарш

От името на групата на ГЕРБ-СДС в Столичния общински съвет /СОС/ желая да поздравя кмета на София, че за поредна година не съгласува провеждането на Луковия марш. Това съобщи ръководителят на групата на ГЕРБ-СДС в СОС Малина Едрева, която по време на днешната сесия на съвета показа позиция на групата във връзка Луковия марш.

Той няма място по улиците на София, сподели още Едрева.

"В едно демократично общество кметът на града няма пълномощията да позволява или не разрешава нечия идеология. Но има отговорността да заеме позиция, в случай че едно огромно събиране на хора на обществено място води до предпоставки за нарушение на публичния ред. А "преброяването на българските фашисти ", по-известно като Луков марш, е тъкмо от тези събирания. Кметът Фандъкова за поредна година изрази своята позиция. Тя извърши своята отговорност. Време е ние да осъществим нашата. Не единствено като хора, а като политици и публични фигури ", се показва в позицията.

Заклеймяването на една организация или група от хора е рисково нещо и би трябвало да бъдем деликатни. Но когато става дума за фашистка или неонацистка идеология, или за незаконните комунистически режими, има потребността да сме пределно ясни в позициите си. Да не се опасяваме да назоваваме нещата с същинските им имена, отбелязва Едрева.

Отхвърлянето на всички тези човеконенавистни режими и идеологии и заклеймяването на техните почитатели през днешния ден, е наложителна и жизненоважна стъпка към опазване и надграждане на демокрацията, означават общинските съветници от ГЕРБ-СДС.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР