Митнически служители от Главна дирекция “Митническо разузнаване и разследване“ /ГД

...
Митнически служители от Главна дирекция “Митническо разузнаване и разследване“ /ГД
Коментари Харесай

Митничари спипаха недекларирани 100 бона в джобове на дрехи на шофьор


Митнически чиновници от Главна дирекция “Митническо разузнаване и следствие “ /ГД МРР/ и Териториална дирекция Южна морска откриха недекларирани 50 000 евро, при митническа инспекция на Министерство на правосъдието Малко Търново на влизащ в страната лек автомобил.

Колата с турска регистрация е пристигнала на Митнически пункт Малко Търново на 09.02.2021 година, към 15.00 часа, на входящо трасе от Турция, ръководена от турски жител с букви Т.К. Той е пътувал самичък. В зоната за митнически надзор е декларирал, че няма нищо за обявление.

При осъществената митническа инспекция, митническите чиновници откриват няколко пачки с валута във вътрешни джобове на костюм, окачен на окачалка с калъф, както и във вътрешни джобове на яке, сложено на задната седалка в автомобила. След изброяване в наличието на лидера е открито, че пренасяната в обособени пачки с ластик валута е общо 50 000 евро.

Шофьорът е дал след това спорни пояснения, че развива комерсиална активност в България, не е показал никакъв документ за произхода на валутата.

Недекларираната валута с левова равноценност 97 791, 50 лева е арестувана. По случая е формирано досъдебно произвеждане, което се организира от проверяващ митнически контрольор от Групово дело МРР под надзора на Районна прокуратура- Бургас.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР