Вицепремиерът и министър на туризма проведе работна среща с доц.

...
Вицепремиерът и министър на туризма проведе работна среща с доц.
Коментари Харесай

Марияна Николова и доц. д-р инж. Румен Драганов обсъдиха актуалната ситуация в туризма

Вицепремиерът и министър на туризма организира работна среща с доцент доктор инж. Румен Драганов, член на Управителния съвет на Сдружение „ Български туристически съюз “ (БТС) и изпълнителен секретар на организацията. Двамата разискаха настоящата обстановка в туризма, както и другите механизми за поддръжка на сектора за превъзмогване на последствията от пандемията.

Вицепремиерът осведоми, че Министерството на туризма афишира социална поръчка, с която се цели да се подкрепят екскурзоводите и планинските водачи, инициирайки претовареност посредством професионалните организации, в които членуват. Нейният предмет е наемане на външни специалисти за разпространение на МСП и Организациите за ръководство на туристическите региони (ОУТР) за интервал от 9 месеца, посочи още тя. По думите ѝ с реализацията на плана се цели поощряване на вътрешния туризъм и привличане на повече пътувания към регионите на страната.

Сдружението дружно със своите членове, организации за ръководство на туристическите региони и туристическите осведомителни центрове желае да взе участие в публичната поръчка, съобщи доцент Драганов. И уточни, че съгласно тях планинските водачи и екскурзоводите, които са част от организацията, ще бъдат отлични реализатори на плана, а ръководените от БТС обекти са от огромно публично значение. Надяваме се да имаме опция за включване в поръчката и ще чакаме спомагателната информация за изискванията на кандидатстване, добави още той.

Министерството на туризма е изпратило Обявление за издание в Системата за електронни публични поръчки на 8 февруари 2021 година, разясни министър Николова, като посочи, че следва в допълнение да се разгласява информация за началната дата, от която заинтригуваните страни могат за подават своите оферти.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР