След ваксинация с Pfizer срещу коронавирус в Словакия е починал

...
След ваксинация с Pfizer срещу коронавирус в Словакия е починал
Коментари Харесай

Мъж е починал след ваксинация срещу COVID-19 в Словакия

След имунизация с Pfizer против ковид в Словакия е умрял 79-годишен мъж, който е имал редица хронични болести, съобщила е Магдалена Юркемикова, представител на Държавния институт за Контрол на медикаментите (GIKL) пред публицисти от страната си.

Рязкото утежняване на положението му било обвързвано и със съпътстващите имунизациите повишение на температурата и уязвимост.

"Този случай е сходен на тези, настъпили неотдавна в Норвегия, Германия и няколко други страни. Става дума за възрастен пациент (79 години) с голям брой хронични болести, които след аутопсията бяха приети за съществена причина за гибелта. За общото утежняване на положението на този пациент са съдействали и дребните нежелани последствия след имунизация - повишение на температурата и уязвимост “, споделила е Юркемикова.

Според думите на Юркемикова, при всеки възрастен пациент с хронични болести последствията от имунизацията могат да причинят съществени здравословни проблеми, само че всеки подобен случай би трябвало да се преглежда самостоятелно.

Превод и редакция: БЛИЦ

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР