Постоянен арест за задържаните фалшификатори и пловдивския полицай от дирекция

...
Постоянен арест за задържаните фалшификатори и пловдивския полицай от дирекция
Коментари Харесай

Тежък удар за пловдивския полицай Кабашки и другарите му фалшификатори

Постоянен арест за арестуваните фалшификатори и пловдивския служител на реда от дирекция „ Миграция”. Това постанови преди минути Окръжен съд Пловдив.

Полицаят Боян Кабашки /45/ и фалшификаторите Васил Гайдаджийски /60/, Борис Ябълков /54/ и Христо Лозев /43/ апелираха наложените им преди седмица ограничения за неотклонение. Единствено Рангел Сарийски бе освободен с по-лека мярка – „ домакински арест”, за която прокуратурата протестираше, написа.

Магистратите потвърдиха наложените от първоинстанционен съд ограничения "задържане под стража " по отношение на служителя на реда и трима от фалшификаторите. Окръжен съд остави Сарийски под домакински арест.

По данни на прокуратурата Гайдаджийски, Ябълков и Сарийски са изготвяли документи, който се предоставяли на чужденци. Кабашки е мотор в незаконната активност, като е предоставял данни от регистрите на Министерство на вътрешните работи. Тази му активност е улеснявала активността на другите. Лозев пък е държал средства за правене на документи - заготовки, плаки и други

Клиенти на бандата били поданици на Турция, Албания и Тунис. Документите мъчно можели да бъдат засечени от граничните управляващи, защото били с извънредно високо качество.

Ролята на миграционния чиновник била да даде номера на годни български документи, тъй че при възможна инспекция персоналните документи да излязат в системата като годни. Така лицата можели свободно да обитават и да пътуват на територията на Европейския съюз.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР