Да се избягва говоренето - лично между хората или по

...
Да се избягва говоренето - лично между хората или по
Коментари Харесай

Шок във Франция: Запушват устите на хората дори на улицата заради К-19

Да се заобикаля говоренето - персонално сред хората или по телефона, на обществени места и изключително в публичния превоз. Такава рекомендация насочиха френските здравни управляващи като мярка за ограничение на разпространяването на COVID-19.

Разговорите би трябвало да се заобикалят даже и когато хората носят защитни маски.

Препоръката се отнася особено до превоза, тъй като постоянно в него не е допустимо да се съблюдава задоволителна обществена отдалеченост.

За момента това е единствено съвет от страна на здравните управляващи и приказването на публични места няма да се санкционира.

Също целесъобразна е още една нова позиция на здравните управляващи - да не се носят домашно направени маски от плат, защото те не осигурявали нужната отбрана, изключително от новите, по-заразни разновидности на COVID-19.

През март м. година платнените маски бяха показани като опция на медицинските, които по това време бяха в краен недостиг.

Сега обаче съветът е да се употребяват единствено три типа маски - хирургическа, FFP2 и такива от плат, само че направени по първа категория отбрана (филтриращи 95% от разпръскваните частици).

Препоръката за маските е подложена на критика от Френската академия по медицина, съгласно която липсват доказателства, че елементарните защитни средства от плат не дават задоволителна отбрана.

Същевременно управляващите признават, че в случай че бъде въведен наложителен стандарт за категорията отбрана на маските, спазването му ще бъде мъчно за осъществяване, защото няма по какъв начин полицията да потвърждава качеството на маските при инспекция.

Париж също така вкара и ново предписание за обществена отдалеченост, която към този момент би трябвало да е 2 метра, вместо досегашните най-малко 1 метра.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР