Във вечерните и нощните часове вече в цялата страна ще

...
Във вечерните и нощните часове вече в цялата страна ще
Коментари Харесай

Навън става страшно, силни снеговалежи и виелици удрят до часове в... КАРТИ

Във вечерните и нощните часове към този момент в цялата страна ще вали сняг. Особено сериозна ще бъде ситуацията през нощта, когато и снеговалежите, и северният вятър ще се усилят.

Предупреждение от втора степен, код оранжево, за условия за виелици и навявания, е оповестено в Източна България и планинските проходи.

Предупреждение от първа степен, код жълто, за значителни снеговалежи и мощен северен вятър, е в действие в централните региони от страната.



През нощта на доста места ще има снеговалежи, тук-там в Централна и Източна България ще са значителни. Първоначално в източните региони снегът ще е влажен, само че с понижението на температурите и там ще се образува снежна завивка и ще има условия за виелици и навявания.

С сдържан, в източните и планинските региони и мощен северен вятър ще продължи да нахлува леден въздух. Минималните температури ще са сред минус 5° и 0°, малко по-високи по Южното Черноморие, сочи информация в уеб страницата на Национален институт по метеорология и хидрология.



В сряда преваляванията ще отслабнат, след обяд в множеството региони ще спрат, само че в Североизточна България ще продължи да вали сняг. Ще духа сдържан, в североизточните региони и краткотрайно мощен вятър от север-северозапад. Максималните температури ще са сред минус 2° и 3°.

Атмосферното налягане ще се покачва, само че ще остане по-ниско от междинното за месеца.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР