Помните ли култовия бургаски рок бар „Куцата медуза“? Кръчмата, в

...
Помните ли култовия бургаски рок бар „Куцата медуза“? Кръчмата, в
Коментари Харесай

Ценен урок за бизнеса: Съдбата на бар „Куцата медуза“ ще достигне мнозина

Помните ли паметния бургаски рок бар „ Куцата медуза “? Кръчмата, в която нон стоп звучеше хард рок и се славеше с най-вкусните пържени крилца на тиган в радиус от 100 км затвори през 2014 година сякаш за ремонт, само че след това по този начин и не отвори, написа "Флагман ".

Собственикът я разгласи за обмен, покупател обаче не се откри, а след 7-годишно безплодно предложение брокерите се отчаяха и смъкнаха обявата.

Извадената от нафталина нещастна история на „ Медузата “ е урокът, който би трябвало да научат притежатели на заведения и рентиери, които паднаха жертви на коронавирус рецесията.

Поне 20% от бургаските кръчми няма да отворят порти след края на локдауна. Част от тях към този момент са оповестени за обмен с цялото съоръжение, а за други се търсят наематели. Едно обаче е несъмнено – рецесията промени този бранш и той скоро няма да е същият. Ще оцелеят тези, които са адаптивни. Другите ще има да чакат.

Заради това и притежателите не трябва да надценяват пазара. Забелязва се, че го вършат. Цените на някои от оповестените обекти са меко казано нереални. Локацията към този момент не е всичко и заведенията може с години да си търсят нови притежатели, както се случи с „ Куцата медуза “.

Още през 2014 година тя бе оповестена за 150 хиляди евро и цената не бе свалена нито с цент. Помещението не бе уместно за отдаване чартърен, защото бе нужна солидна инвестиция, защото интериорът лъха отвред на ранните 90-те години.

„ Куцата медуза “ бе обичано заведение на Поколението X. Собственикът създаде неповторимата за Бургас идея в първите години на Демокрацията.

Той държеше плажен капан, който носеше запаметяващото се име „ Куцата медуза “, а по-късно придвижи барът в последния му дом – до подлеза на Операта. През 90-те се появи и кръчма-двойник – „ Куцата медуза “ в ж.к. “Славейков “, само че тя бързо банкрутира.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР