80-годишният Стоилко Велков е мъжът, открит увиснал на въже под

...
80-годишният Стоилко Велков е мъжът, открит увиснал на въже под
Коментари Харесай

Стана ясно кой е дупничанинът, заложил смъртоносен капан на близките си, преди да увисне на въжето

80-годишният Стоилко Велков е мъжът, открит висящ на въже под заслон в двора на триетажната си къща в с. Блатино, община Дупница.

Бившият строител е решил да постави завършек на живота си, само че преди този момент заложил мощна бомба, като сложи две цялостни газови бутилки на включени котлони в дома си, с цел да се взривят.

Огнеборци от Дупница избавили от взривяване къщата, на косъм са се избавили и криминалистите, които се отзовали на мястото на подадения сигнал на тел. 112.

Безжизненото тяло на Стоилко е намерено от дамата, с която живеел на фамилни начала. В момента на самоубийството му тя не била у дома. Възрастният мъж е обмислил авансово самоубийството си, написа struma.bg.

“От служителите на реда разбрахме, че съседът е поставил две газови бутилки, цялостни догоре, на включени котлони, с цел да се взривят, откакто той се обеси. Добре че дойде пожарна в точния момент, другояче и къщите към тази на съседа щяха да хвръкнат във въздуха дружно с хората вътре.



Не му личеше да има някакъв психологичен проблем. Какво му е станало, единствено той си знае”, описват шокираните съседи на самоубилия се възрастен мъж.

Пристигналите на място криминалисти влезнали в къщата, с цел да огледат, разкрили двете бутилки върху котлоните и незабавно изскочили на открито. Огнеборците извадили на двора двете бутилки и декларирали, че в случай че криминалистите са се забавили единствено с 5 минути да открият бутилките, и те, и къщата са щели да хвръкнат във въздуха.

Тялото на Ст. Велков беше в двора на къщата, покрито с найлон. Двете бутилки, към момента топли, бяха на двора. При първичния оглед криминалистите не са разкрили следи от принуждение по тялото на някогашния майстор-строител. Аутопсията на натрупа ще бъде осъществена в кюстендилската болница.

Ст. Велков дълги години живял и работил като строител в София. След пенсионирането си се върнал да живее в родното си село Блатино, община Дупница, където вдигнал триетажна къща. Има 4 дъщери, които живеят в София.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР