С осъдителна присъда е приключило делото срещу К.М. и З.М.

...
С осъдителна присъда е приключило делото срещу К.М. и З.М.
Коментари Харесай

Циганите, заклали мъж във влака край Вакарел, се отърваха с леки присъди СНИМКИ

С неоправдателна присъда е завършило делото против К.М. и З.М. на първа правосъдна инстанция, привлечени към наказателна отговорност от Окръжна прокуратура – София за осъществено от тях закононарушение по член 116, алинея 1, вр. член 115 от Наказателен кодекс. Това оповестиха от пресцентъра на Апелативна прокуратура София.

Около 07:45 ч. на 16.11.2018 година, на гара Ихтиман, З.М. и К.М. се качили в бързия трен, пътуващ за гр. София. Двамата се разположили на седалките един против различен. Встрани от тях пътувал А.Ц. До тях седнали и две дами.

Красимир, Снимка: БГНЕС

Двамата подсъдими почнали да беседват на всеослушание, при което З.М. събула маратонките и качила краката си на седалката против нея. В полусънно положение, със спокоен звук, А.Ц. им направил забележка. З.М. и К.М. реагирали с експанзия, обиди и закани по негов адрес.

Междувременно подсъдимата извадила от дъното на куфара си туристически нож, като го сложила от горната страна върху други движимости и затворила ципа. Тези нейни дейности били следени от К.М.


Запринка, Снимка: БГНЕС
При приближаването на влака към гара Вакарел, двете дами, станали очевидци на скандалния случай, се насочили към изхода. В същото време двамата подсъдими станали от местата си. К.М. бързо взел ножа, авансово квалифициран от З.М., и нанесъл с него удар на А.Ц. Острието на оръжието проникнало в лявата гръдна половина. Уплашена З.М. извадила ножа от тялото на потърпевшия и подканила К.М. да бягат.

В суматохата си оставили във влака куфара и маратонките на З.М. На перона К.М. изпуснал патерицата си, благодарение на която се придвижвал, само че накуцвайки траял да бяга. Двамата подсъдими пресекли железопътните линии, минали около постройката на ЖП гарата и траяли в посока с. Вакарел.

Междувременно виковете на потърпевшия А.Ц. били чути от други пасажери. Единият от тях съумял да направи видеозапис с камерата на таблета си на отдалечаващите се причинители на незаконното действие.

Подпомогнат от очевидци на протичащото се, А.Ц. съумял да слезе на перона. Бил подаден сигнал на телефон за незабавни случаи 112. Един от пасажерите притиснал раната на А.Ц., с цел да понижи кръвозагубата. Пред събралите се на перона жители А.Ц. споделил за случилото се във влака.

След идване на медицински екип потърпевшият бил качен в кола за спешна помощ за превозване в болнично заведение. Няколко минути по-късно, на път за столицата, А.Ц. умрял. Смъртта му се дължи на остро настъпилата солидна кръвозагуба и дихателна непълнота, породени от ножовото пострадване на белия дроб.

В хода на следствието на случая оръжието на закононарушението – туристическият нож, бил открит пред гума на лек автомобил, където го била скрила подсъдимата.

С присъдата на Софийски областен съд на З.М. е наложено наказване от девет години „ отнемане от независимост “, а на съучастника й К.М. – шестнадесет години „ отнемане от независимост “. Държавното обвиняване ще стачкува размера на наложеното наказване пред въззивната правосъдна инстанция.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР