В землището на село Рупци в силажни ями са били

...
В землището на село Рупци в силажни ями са били
Коментари Харесай

210 тона опасен отпадък са загробени в село Рупци

В землището на село Рупци в силажни ями са били загробени 210 тона рисков боклук, който не предстои на следващо преработване. Това стана ясно след привършване на дейностите по следствието на открития загробен рисков боклук в землището на селото , оповестяват от прокуратурата.

Отпадъците са били предадени за предпазване от сдружение от групата „ Монбат “ на друго комерсиално сдружение, което не има нужните съоръжения за оползотворяване на рисковите боклуци и те са били заровени в землището на село Рупци.
 рисков боклук Рупци Прокуратура на Република България

Предприетите дейности по следствието са в границите на формираното досъдебно произвеждане от Специализираната прокуратура за проведена престъпна  група, основана с користна цел, с присъединяване на длъжностни лица, по което привлечени като обвинени са Атанас Бобоков, Пламен Бобоков, някогашният зам. министър на околната среда и водите Красимир Живков, както и други длъжностни лица от разнообразни търговски сдружения.

През месец юли в границите на същото досъдебно произвеждане стотици тонове рисков боклук бе открит и изровен и в местността „ Лъката “ край Червен бряг. 
 

 рисков боклук Рупци Прокуратура на Република България

Действията по следствието не престават. Предстои да се извърши спомагателен оглед на площадки и пространства, ситуирани и в индустриалната зона в гр. Плевен, в които също са открити големи количества рискови боклуци, предмет на следствие по същото дело.
 
 рисков боклук Рупци Прокуратура на Република България
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР