Политиката на президента на Турция Реджеп Ердоган е насочена към

...
Политиката на президента на Турция Реджеп Ердоган е насочена към
Коментари Харесай

Макрон смята, че Ердоган дестабилизира Европа

Политиката на президента на Турция Реджеп Ердоган е ориентирана към дестабилизация на Европейския съюз . Това мнение изрази президентът на Франция Еманюел Макрон в изявление, оповестено в четвъртък в списание " Пари Мач ", съобщи ТАСС.

Според думите на френския водач Ердоган организира експанзионистична политика, учредена на примес от шовинизъм и ислямизъм , която е несъвместима с европейските ползи и е фактор на дестабилизация на Европа. В такава обстановка Европа следва реалистично да прави оценка протичащото се и да работи в сходство със своите ползи, декларирал Макрон.

Аз никога не се застъпвам за ескалация, само че изхождайки от нуждата от симетрични дейности, аз считам за значимо да се избегне съществуването на безсилна дипломация, съобщи Макрон. Ние към този момент подадохме сигнал, призовавайки към дейности на европейска взаимност, означи Макрон, който през днешния ден ще беседва с Ангела Меркел за метода на Европейски Съюз към най-важните интернационалните проблеми.
 

— EG 24 NEWS (@EG24NEWS)

На 12 август Макрон прикани Анкара да приключи едностранното търсене на петрол и газ в Източното Средиземноморие. На идващия ден министерството на защитата Франция заяви, че страната изпраща в този район многоцелеви самолети " Рафал " и фрегатата " Лафайет ". Това провокира внезапна реакция от страна на турското управление.

В тази връзка Макрон съобщи в изявлението за " Пари Мач ", че Франция е средиземноморска страна. В същото време той прикани за еластичен метод към решаването на проблемите, които пораждат в връзките с Турция.

Франция не се придържа към непроменяща се позиция в връзките с Турция. Аз съм един от дребното ръководители на евпроропейски страни, които през последните години организираха персонални срещи с Ердоган, съобщи Макрон.

Той напомни, че е посетил Турция през септември 2018 година и е издигнал самодейността за осъществяване в Лондон през 2019 година на среща на върха с Турция, в която са взели участие Германия, Англия и Франция.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР