Хиляди хора бяха принудени да се евакуират от домовете си

...
Хиляди хора бяха принудени да се евакуират от домовете си
Коментари Харесай

Хиляди бяха евакуирани заради продължаващите горски пожари в Калифорния

Хиляди хора бяха принудени да се изтеглят от домовете си в Калифорния поради десетките горящи горски пожари и рекордните горещини в някои западни региони на Съединени американски щати, съобщи ДПА.

Към вчерашния ден пожарникарите са се борили с 367 пожара, 23 от които огромни, написа в Туитър губернаторът на щата Гавин Нюсъм.
За възникването на доста от огнищата способства рисковото комбиниране през последните няколко дни от горещини и гръмотевични стихии.

" За последните 72 часа в Калифорния са паднали 10 849 мълнии, а високите температури сложиха международен връх " , съобщи Нюсъм в обявата си в Туитър.

Огнеборците са съумели бързо да потушат по-малките пожари, съобщи нощес Даниъл Бърлант, представител на щатската пожарна. В битката с огъня оказват помощ и към 7000 доброволци.

В няколко окръга са издадени разпоредби за евакуация, които Бърлант прикани хората в застрашените региони навреме да изпълнят.

Във вторник Нюсъм разгласи бедствено състояние в щата и изиска помощ от прилежащите щати.

" Задействали сме целия разполагаем запас ", сподели губернаторът на брифинг през вчерашния ден.

Един от най-крупните пожари бушува край винопроизводителните региони Напа и долината Сонома, на към 80 км северно от Сан Франциско.
 

— The Associated Press (@AP)

Горският пожар навлезе и в северния калифорнийски град Вакавил, където по първични данни са изпепелени към 7700 хектара земя, а 50 здания са разрушени.
 

— Nature is Lit
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР