Времената, в които живеем са такива - грим, разкрасителни процедури,

...
Времената, в които живеем са такива - грим, разкрасителни процедури,
Коментари Харесай

Какво се случва, ако трайно спрем да се гримираме?

Времената, в които живеем са такива - грим, разкрасителни процедури, филъри, Instagram филтри. Всеки търси хубостта и съвършенството. Но дали тези млади девойки, подлагащи се на всичко това, се замислят по какъв начин биха изглеждали след 10 години?

E, през днешния ден няма да се занимаваме с последствията при потреблението на грима, а таман с противоположното. Какво ще се случи, в случай че спрем да използваме декоративна козметика?

Кожата

Доста от продуктите, които използваме, съдържат съставки, предпазващи кожата от слънчевите лъчи. Съдържат се и в базите за грим, и във декор дьо тените, кремовете, та даже и в червилата. Ако спрем да ги употребяваме, ще се наложи да си купим слънцезащитни артикули, защото кожата ни ще бъде изложена на директното влияние на слънчевите лъчи.
               

A post shared by (@criiiscriiis) on Jul 18, 2020 at 10:43am PDT

Излъчването

Проучване прекомерно, че гримът кара по-възрастните дами да наподобяват по-млади, само че и по-младите стартират да наподобяват по-възрастни. Освен това гримът се асоциира със зрялост, по тази причина и когато носим грим, имаме излъчването на по-възрастен човек, в сравнение с в действителност сме.
               

A post shared by (@annubhati_official) on Aug 17, 2020 at 12:43am PDT

Удобството

Всяка дама знае какъв брой неприятно е, когато на лицето ѝ има грим, а температурите са високи. Започва потене, гримът се размазва и денят може да бъде провален. Ако пък не се размаже, ще мислим за това дали не се е размазал! С чистото лице този проблем просто го няма. Би ни била нужна единствено мицеларна кърпичка да вземем за пример, с която да се освежим по време на жегите.
               

A post shared by (@leeaahaa) on Jul 3, 2020 at 5:17am PDT

Внушението

Нанси Еткоф, учител в Медицинското учебно заведение на Харвард, твърди, че лицето без грим наподобява по-надеждно спрямо това с грим. Затова и предлага при създаване на познанства и нови взаимотношения с хора, да сме с никакъв или най-малък грим. Просто по този начин изглеждаме по-приятелски настроени.
               

A post shared by (@lkjbeauty_) on Aug 17, 2020 at 12:41am PDT

Финансовото изражение

Независимо дали употребявате скъпи или по-евтини марки декоративна козметика, порите се запушват А в случай че порите са запушени, е нужно непрекъснато и надълбоко разчистване. Дори и процедури при козметик или кожен лекар. Ако не използваме грим, и водата би била задоволителна, с цел да почистим лицето си.
               

A post shared by (@redpinky4) on Aug 16, 2020 at 10:30am PDT
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР