Оттук – на Петрова нива, тръгва най-новата история на България.

...
Оттук – на Петрова нива, тръгва най-новата история на България.
Коментари Харесай

НФСБ почете 117-та годишнина от избухването на Илинденско-Преображенското въстание

„ Оттук – на Петрова равнища, потегля най-новата история на България. Нашите предшественици са знаели, че свободата е доста повече от това да имаш и да бъдеш. Свободата е да се чувстваш свободен, да се чувстваш българин, да отстояваш бъдещето на децата си, да се бориш за земята, която е пропита с доста българска кръв, да се бориш за родината си “. Това съобщи съпредседателят на ПГ „ Обединени патриоти ” и зам.-председател на НФСБ Валентин Касабов в сърцето на Странджа – Петрова равнища, през днешния ден, където бе маркирана една от паметните дати в българската история - 117-ата годишнина от експлоадирането на Илинденско-Преображенското въстание.
 НФСБ
Заедно с него, венци на благодарност пред делото на илинденци венци и цветя сервираха националният представител от НФСБ Христиан Митев и деятели на родолюбивата партия.

Церемонията през тази година бе друга - поради пандемията от Коронавирус 19 участваха единствено публични лица и потомствени тракийци от Югоизточна България. На Петрова равнища бяха вицепрезидентът Илияна Йотова, народни представители, представители на регионалната и общинска администрация.
 НФСБ
След формалната част бе открита извънредно скъпа от историческа позиция картографска експозиция, направена от Стефан Пейков.
 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР