Софийска районна прокуратура привлече към наказателна отговорност и задържа за

...
Софийска районна прокуратура привлече към наказателна отговорност и задържа за
Коментари Харесай

Съдят 23-годишен, хвърлял червена боя по Съдебната палата

Софийска районна прокуратура притегли към наказателна отговорност и задържа за период до 72 часа обвинен на 23 години, хвърлял алена багра по постройката на Съдебната палата, оповестиха от прокуратурата.

Той е упрекнат в това, че на 3 август 2020 година в гр. София, бул. „ Витоша “ е направил непристойни дейности, жестоко нарушаващи публичния ред и изразяващи очевидно пренебрежение към обществото – хвърлял авансово готови свивки с алена багра по постройката на Съдебната палата, и съществено зацапал фасадата ѝ.

Деянието по своето наличие се отличава с извънреден цинизъм – размазаната багра прилича петна от кръв, както и с изключителна смелост – действието е осъществено в центъра на столицата, като петната са оставени по предната фасада на постройка, която е един от знаците на държавността, над централния ѝ вход, макар че същият е под непрекъснато видеонаблюдение.

В хода на следствието са осъществени претършуване и изземване, при които са открити и конфискувани движимости от голяма важност по делото – облеклата и обувките, с които е снимано лицето при осъществяване на незаконното действие и при отдръпването му от местопроизшествието, като по същите са открити червени петна, кутия с алено багрило, разпръсквач и ръкавици за изработка на самоделни топчета багра, както и голям брой петна с червен цвят в пространства на адреса, извършени са разпити на очевидци и разпознавания, следва да бъдат назначени още експертизи.

За осъщественото от К.Д. закононарушение се планува наказване отнемане от независимост до пет години.

Предвид високата социална заплаха на действието, на 19.08.2020 година прокурор при Софийска районна прокуратура е постановил задържане на К.Д. за период до 72 часа, след приключването на които ще бъде направено и импортирано искане до СРС за взимане на мярка за неотклонение „ Задържане под стража “.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР