Вицепремиерът и министър на туризма Марияна Николова проведе работна среща

...
Вицепремиерът и министър на туризма Марияна Николова проведе работна среща
Коментари Харесай

Обмислят ваучери от по 100 лв. на дете за детски и младежки туризъм

Вицепремиерът и министър на туризма Марияна Николова организира работна среща с ръководителя на Националната асоциация за детски и юношески туризъм Гина Шоева и членове на Управителния съвет на организацията, оповестиха от Министерството на туризма.

Бяха коментирани измененията в Наредбата за детските и ученическите туристически пътувания с обща цена, инициирани от институциите в системата на предучилищното и учебното обучение. Предложенията на сдружението в кратковременен и дълготраен проект са взети под внимание от междуведомствената работна група. Предстои текстът да се одобри от Министерския съвет в най-близко време по взаимно предложение на министъра на туризма и министъра на образованието и науката, уточни вицепремиерът.

Според нея стратегиите за детските пътувания, зелените и ски учебните заведения са от огромно значение за подсилване здравето на подрастващите и тяхната социализация. Особено в изискванията на пандемия те биха могли да съчетават доста добре учебните и извънкласните форми за подготовка.

Вицепремиерът уточни, че при последната среща преди ден с бизнеса в зимните курорти е била подчертана значимостта на този деен отдих. Мениджърите на хотели предложиха да се обмисли опцията да се комбинират ваканциите сред балканските страни, с цел да се обезпечи по-голям приток на деца в курортите ни през всички сезони , сподели тя.

Министър Николова разяснява детайлности по икономическите и обществените ограничения на държавното управление в поддръжка на туристическия отрасъл - посредством бюджета и с еврофинансиране. От тях компаниите за детски и юношески пътувания следва безусловно да се възползват, още повече че са много облекчени като процедура. Те са измежду най-пострадалите в бранша поради разрасналата се пандемия. Така бизнесът ще може по-бързо да се рестартира към началото на образователната година, разясни тя.

Министерството на туризма ще поддържа пред Министерството на образованието и науката концепцията на асоциацията да се сътвори система от ваучери по 100 лева за всяко дете за такива пътувания.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР