От 28 август до 8 септември 2020 г. общините, чиито

...
От 28 август до 8 септември 2020 г. общините, чиито
Коментари Харесай

Домашният социален патронаж в условия на COVID-19 се удължава до края на годината

От 28 август до 8 септември 2020 година общините, чиито контракти по Целевата стратегия „ Топъл обяд вкъщи в изискванията на изключителна обстановка “ са завършили, могат да аплайват още веднъж за включване в нея. Общините с настоящи контракти могат да заявят, преди приключването им, предпочитание за удължаването им пред Агенцията за обществено подкрепяне, оповестиха от Министерството на труда и обществената политика.

Благодарение на програмата най-уязвимите от пандемията от COVID-19 хора получават топла храна в домовете си . Тя беше удължена в края на юли, като бяха избрани няколко нови стадия на кандидатстване. В първия искащите общини подписаха контракти до края на август. Сега удължаването ще е до края на октомври, като за задачата са обезпечени 10,4 млн. лева Очаква се топъл обяд по домовете на нуждаещите да продължи да се дава до края на годината.

В момента над 25 000 души получават всекидневно в домовете си топъл обяд, който включва чорба, главно ядене, самун и най-малко един път седмично десерт . Проекти по програмата се осъществят в 173 общини в страната.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР