Лятната академия по програмиране, математика и физика на Университет за деца

...
Лятната академия по програмиране, математика и физика на Университет за деца
Коментари Харесай

„Тинузавър“ вдъхнови деца за авторски робо проекти

Лятната академия по програмиране, математика и физика на Университет за деца в Еленския Балкан въодушеви 31 де ца от няколко български града на възраст от 9 до 16 години да изработят свои независими робо планове. Невен Боянов, Кристина Николова, Ганчо Ганев-Ганди и Владимир Гаристов от просветителната платформа „ Тинузавър “ помогнаха на децата и младежите да съчетаят своята пристрастеност към програмирането и автоматизацията с игри на чист въздух, тъй че да се заредят със познания и сили за новата образователна година.

Децата бяха разграничени на три групи, съгласно равнището им на подготовка, само че дружно споделяха хрумвания, занимания измежду природата, гледаха филми и учиха интензивно.

„ Всеки от участниците в академията получи комплект платки „ Тинузавър “, които след това се научи да програмира. Разделихме ги на групи, съгласно опциите им, и те надграждаха знанията, които към този момент имаха. Най-напредналите работиха върху лични планове като роботизирана количка, която може да се движи по авансово заложен маршрут и да следва начертана на пода черна линия, светофарна система и други В тези задания имаше и детайли на предприемачество, каквито се опитваме да вграждаме във всички наши задачи, с цел да могат младежите да знаят за какво учат всичко това и по какъв начин могат да го приложат на процедура в живота “, разясни Невен Боянов.

Той добави, че е имало и надпревари с ръководства на дронове, опити измежду природата , благоприятни условия за струпване на на практика знания в света на науката и за живота като цяло.

Трима от участниците в академията се включиха в нея със стипендии, раздадени като част от акцията на ПРОМЯНАТА 2019 и като поддръжка за Училището по изкуства и занаяти за обществено слаби деца в c. Русаля.

„ След края на академията, през образователната година продължаваме да работим с някои от децата по време на курсовете, които организираме в няколко града в страната (Велико Търново, Варна и София) и онлайн от октомври. Насърчаваме ги да развиват своите качества и да работят по свои планове “, споделя Невен Боянов от „ Тинузавър “.

Всяка година Нова Броудкастинг Груп влага 190 000 лева в ПРОМЯНАТА и обезпечава медийна поддръжка за всички финалисти, а чиновници на компанията стават ментори на обществените бизнесмени, с цел да споделят бизнес опит и да им дадат стратегически препоръки. От 2014 година до момента ПРОМЯНАТА оказа помощ на над 200 000 деца и младежи от цялата страна.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР