Бившият кандидат за президент на Беларус Светлана Тихановска призова европейските

...
Бившият кандидат за президент на Беларус Светлана Тихановска призова европейските
Коментари Харесай

Тихановска призова Европа да не признава резултата от изборите в Беларус

Бившият претендент за президент на Беларус Светлана Тихановска прикани европейските водачи да не признават резултата от изборите за държавен глава на 9 август, съобщи ТАСС.

" Призовавам ви да не признавате резултатите от фалшифицираните избори ", съобщи тя във видеообръщение на британски език, качено в ЮТюб. Беларуската ЦИК разгласи за победител настоящия президент Александър Лукашенко, ръководещ страната от 26 години.

" С цел да спомагам за спокойно предаване на властта в страната ми поех самодейност за основаването на Национален координационен съвет на Беларус, който да оглави развой за спокойно предаване на властта посредством разговор ", добави опозиционерката.

Според нея съветът неотложно ще провежда " нови почтени и демократични избори под интернационално наблюдаване ". Тя прикани водачите на Европа " да зачитат правилата на интернационалното право, суверенитета на Беларус и избора на беларуския народ ".

Обръщението на Тихановска, която се намира в Литва, прозвуча в навечерието на плануваната през днешния ден незабавна видеосреща на върха на Европейски Съюз за обстановката в Беларус.

Координационният съвет на опозицията бе образуван във вторник и включва към този момент близо 70 души. Лукашенко назова основаването му опит за завладяване на властта в Беларус.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР