Като туристическа дестинация България трябва да преориентира своята рекламна стратегия

...
Като туристическа дестинация България трябва да преориентира своята рекламна стратегия
Коментари Харесай

Представителите на зимните курорти поискаха реклама на България в социалните мрежи

Като туристическа дестинация България би трябвало да преориентира своята рекламна тактика и акция в обществените мрежи, както и в малките екрани на балканските страни. Ключово за развиването на идния зимен сезон е дейното и целеустремено наличие на страната в разнообразни онлайн канали. Това желаеха от вицепремиера и министър на туризма Марияна Николова представители на зимните курорти. В работната среща в Боровец присъединяване взеха управленията на туристическите комплекси в Банско, Пампорово и Боровец и от София, както и представители на локалната власт и бизнеса от община Самоков.

Бизнесът упорства още фокусът да бъде подложен и върху обстоятелството, че се съблюдават всички ограничения на сигурност. Ски спортовете са едни от най-сигурните и здравословните занимания, единственото скупчване на хора е допустимо единствено на лифтове, само че и там се взимат ограничения за съблюдаване на дистанцията, увериха участниците в полемиката. Подобна среща с представителите на всички съществени зимни курорти се провежда за пръв път от години и бизнесът благодари на министър Николова за желанието й да работи близко с тях в търсене на решения за сезона.

Вицепремиерът напомни всички ограничения, които държавното управление инициира, с цел да подкрепи бранша, който е най-засегнат от разпространяването на COVID-19 и към момента не може да възвърне активността си отпреди рецесията.

Много добра е самодейността да се събере браншът преди началото на зимния сезон, с цел да се разиска настоящата обстановка в бранша, разяснява кметът на Самоков Владимир Георгиев. И добави, че съгласно него би трябвало да се създаде рекламна акция, ориентирана и към българските туристи. От думите на кмета стана ясно още, че е необходимо  да се намерения за стимулиране на конферентния и конгресния туризъм.

Представителите на бизнеса показаха, че значимо да се работи в партньорство за подготовката на идния зимен сезон. Те подчертаха, че за бранша е от огромно значение да се резервира мярката 80:20 до края на сезона и поддържаха обстоятелството, че вицепремиерът е предложил тя да работи до май 2021 година. В помощ на работата им би била опцията детските ваканции на всички балкански страни да се синхронизират.

От бранша откроиха нуждата от възстановяване на пътната инфраструктура и връзката с летищата, както и концепцията да се обмисли метод за стимулиране на пътуванията с рейс на правилото на дотациите за чартърните полети. Друг въпрос, който беше подложен, е влизането в действие на Наредба Н-18, като вицепремиер Николова разясни, че съгласно информацията на Министерство на финансите все още нейното използване се отсрочва.

Министърът заяви данните от Единната система за туристическа информация (ЕСТИ) за Боровец, които демонстрират, че от началото на годината до 15  август в курорта са пренощували над 86 хиляди туристи. За интервала 1 януари – 15 август най-вече са били българските гости - над 36 хиляди, английските посетители са били над 22 хиляди, от Република Северна Македония - повече 7 хиляди,  румънските - над 3 хиляди, а израелските - над 2800. 

Важно е занапред да стартира и подготовката на сезон 2021, тъй като прогнозите са, че идващите две години браншът ще продължи да се възвръща гладко, само че към момента няма да е достигнал равнищата отпреди рецесията, съобщи министър Николова. И разяснява, че се надява на градивен разговор и ползотворно партньорство, с цел да може да очертаем съответни стъпки и начинания, с които да допринесем за по-добри резултати в туризма.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР