На CES 2020 Lenovo разкри пълните детайли около новия си

...
На CES 2020 Lenovo разкри пълните детайли около новия си
Коментари Харесай

CES 2020: ThinkPad X1 Fold e първият сгъваем персонален компютър в света

На CES 2020 Lenovo разкри цялостните елементи към новия си компютър ThinkPad X1, за който съобщихме за първи път през май 2019 година. Устройството ще предлага нов форм фактор, който ще промени света на мобилните компютри. Компютърът с лекост минава в разнообразни режими – от малко устройство в изцяло плосък 13,3-инчов екран, осигурявайки по едно и също време успеваемостта на преносимия компютър и преносимостта на смарт телефона.

 CES 2020: ThinkPad X1 Fold e първият сгъваем личен компютър в света
Направен от композиция от леки сплави и карбонови нишки и " облечен " в първокласна обвивка от кожено фолио, X1 Fold обезпечава издръжливостта и надеждността, които потребителите обичайно чакат от всеки ThinkPad. Разработен с Intel, този постоянно обвързван компютър е захранван от процесорите на Intel® Core™ с Intel® Hybrid технология и ще излезе на пазара в началото с Windows 10 в средата на 2020 година. Lenovo възнамерява по-късно да пусне и версия на Thinkpad X1 Fold с Windows 10X за още по-добро прекарване. Опционалната 5G съгласуваност ще даде опция за нови способи за работа, без значение къде се намирате, по кое време и по какъв начин употребявате устройството.

Гъвкав екран

Парадигмата на книгата е известна от хилядолетия. Сходствата със сгъваемия компютър са явни. Проучвания на потребителските настройки демонстрират, че потребителите, които постоянно сменят устройството, на което работят (телефон, таблет и лаптоп) търсят нещо с разнообразни благоприятни условия и изгоди. ThinkPad X1 Fold е нов артикул, който сполучливо съчетава главните плюсове на всички устройства и не прави компромис във връзка с продуктивността и размерите на екрана. В същото време устройството е задоволително плътно, с цел да го носите даже в най-малката чанта.

 CES 2020: ThinkPad X1 Fold e първият сгъваем личен компютър в света
Когато е разгънат X1 Fold със своя 13,3-инчов OLED екран и тегло под 1 кг.е съвършен за приложимост на огромен размер наличие единствено с допиране. В landscape режим и интегрирания кикстенд в кожения калъф, потребителите могат да преглеждат и анотират последната презентация или да употребяват мини сгъваемата клавиатура с Bluetooth. Когато е сгъната, клавиатурата се съхранява и зарежда безжично в системата, подсигурена от магнити. Когато си почивате, можете да гледате най-новия епизод на обичания си сериал на яркия OLED екран с Dolby Audio. В ориентировка портрет потребителите могат да си водят бележки или да скицират концепциите си с Active Pen писалката. Или пък да преглеждат и подписват документи.

В познатия режим преносим компютър потребителите могат да се възползват от два самостоятелни екрана, с цел да усъвършенстват своята успеваемост при някои действия, изискващи работа по няколко задания по едно и също време. Включете се във видео диалог на горния екран, до момента в който разглеждате и редактирате презентацията си на долния екран. Сравнявайте документи един над различен или си водете бележки на единия екран, до момента в който гледате лекция на другия. Тези способи на приложимост са вероятни и в режим портрет или landscape, съгласно потребностите на потребителя.

Надеждност и устойчивост " Създаването на първия сгъваем компютър в света е съществено инженерно предизвикателство, само че Lenovo е повече от подготвена за задачата ", разяснява Кристиян Тайсман, Президент Commercial PC and Smart Device Business Lenovo. " Легендарното завещание на нашия ThinkPad ни обезпечи основата за напредничав дизайн през години, с цел да можем през днешния ден да изградим инженерен шедьовър в лицето на X1 Fold – нов категория устройство, каквато се появява един път на десетилетие ".

 CES 2020: ThinkPad X1 Fold e първият сгъваем личен компютър в света
" Нашето дългогодишно партньорство с Lenovo продължава да тласка границите на компютърните прекарвания и дизайн ", разяснява Грегъри Брайънт, Intel Executive Vice President and General Manager of the Client Computing Group. " Сътрудничеството сред нашите екипи беше необикновено и дълбоката взаимна инженерна работа, която свършихме на равнище платформа, явно донесе красиви резултати в лицето на този неповторим компютър със сгъваем екран ".
Източник: pcworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР